В последния момент стана ясно, че Тристан Джеймс не е допуснат до бой с българина, заради изключително стриктната чикагска комисия. Илинойската боксова федерация е забранила на противника на Пулев да излезе на ринга, поради това, че има незачетен мач в друг щат. Според щатската комисия, новият съперник на Тервел също е и с по-големи шансове за успех. До този момент, местният любимец Скот Фъртел има четири мача в професионалния бокс.
Изненадите не свършиха до тук, защото единствено българина беше върнат от кантара. Оказа се, че Тервел е с 200 гр. над категорията до 91 кг, и не беше направен компромис с теглото на българина. Наложи се в продължение на един час, да се поти, за да влезе в категорията.
По-високият с цели 5 см от българина-Скот Фъртел изчака до последно със своя екип, за да се уверят лично, че Пулев ще влезне в категорията.
Все пак, медалистът от Олимпиадата в Лондон премина кантара успешно, и любителите на бокса могат да бъдат спокойни, че мач на Тервел Пулев в Чикаго ще има.
Припомняме ви, че срещата на българина ще се състои на галавечер в петък (02 март), от 7:00 PM, централно американско време, в залата към хотел „Белведере“ в Елк Гроув. Ако все още не сте закупили билети, които варират от $40 до $150, може да го направите на HITZBOXING.COM, или директно на входа, на адрес: 1170 W Devon Ave, Elk Grove Village, IL 60007.
Днес стана ясно, че и футболната легенда Христо Стоичков ще присъства на мача, за да подкрепи нашенеца.

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.