Станалата традиционна Пернишка вечер в Чикаго, тази година премина под знака на съпричастността. Освен традиционната забава, перничани и приятели събраха средства за двама техни съграждани, нуждаещи се от лечение. На импровизиран търг, желаещите да помогнат на Ади и Кирчо имаха възможност да наддават за спортни артикули. Хората играха за календари на „Миньор“ Чикаго, екип и шапки на „Миньор“ Перник, шал от Сурва, юбилейна топка от 100-годишнината на Илинойската Щатска Асоциация по Футбол, както и боксови сувенирни ръкавици от Тервел и Кубрат Пулеви. Хубав жест направи домакинът – отец Грую Попцинков, който даде най-много за шапка на „Миньор“ Перник, след което отново я върна да се разиграе на търга.

Отец Грую Попцинков

„Първоначално, със съпругата ми имахме план да направим викторина и игри. В последствие, моят приятел Ники направи предложение, чрез търг да съберем средства за нуждаещите се. Така, в последния момент сменихме програмата и се радвам, че хората откликнаха, за което им благодаря от сърце“, коментира главният организатор на Пернишката вечер – Емил Миланов, който е и треньор на чикагския „Миньор“.

Емил Миланов и Николай Василев

Ето какво сподели и основателят на „Миньор“ Чикаго – Николай Василев: „Моята съученичка Биляна Борисова, която организира двата благотворителни концерта и самата тя преди време бе диагностицирана с тази жестока болест; родителите на Жорко, които дариха пари за лечението на Йоли, Кирчо и Явор; хората от Батановци и Ярджеловци; родителите на Йоли, които пренасочиха събраните от нас пари към Ади – това са добрите дела, които ме трогват, от които взех пример и предложих да помогнем и ние с каквото можем. Молим се за оздравяването на всички“.

Ади и Биляна

Сумата в размер на 1766.50 лв. вече е предадена на Ади, лично от Биляна Борисова. Същата сума ще бъде дадена и на Кирил, в края на седмицата, когато се прибере от лечението си в Турция.
Всеки който има желание и възможност да дари средства, може да го направи чрез сметка в ОББ, BG62UBBS80021064348617, титуляр Адриан Юлианов Петков, основание „Въздух за Ади“ или чрез PayPal: adrian_coli88@abv.bg https://www.paypal.me/AdrianPetkov88, както и на: BG92UBBS80021067256040 – за Кирил Росенов Кирилов.

Галерия снимки:

Отец Димитър от църквата Св. Иван Рилски, със семейството си

Станислав Ставрев спечели наддаването за фланелка от новия сезон на „Миньор“ Перник

Бойко Борисов даде най-голяма сума за боксови ръкавици Пулев

Станислав Станимиров и Емил Миланов броят събраните средства

Кръшни хора

Екипът на център „Магура“

Дует Нина и Жоро Петрови

В-к: „България“

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.