По покана на кмета на Елк Гроув – Крейг Джонсън, делегацията от Перник посети местната полиция и пожарна команда. Работещият от 28-години в полицейския участък – капитан Томас, показа на българите главния център, от който чрез многобройни видеокамери се наблюдават и най-затънтените кътчета в предградието. Полицай Томас показа и бойното снаряжение, стрелбището, килиите, където заключват арестантите, както и автопарка с полицейските автомобили.

Полицай Томас обяснява спецификата на работата

При посещението си в пожарната станция, гостите от Перник станаха свидетели на реална ситуация. Докато пожарникарите показваха оборудването на колите, сирената се включи и всички напуснаха станцията за по-малко от две минути. Десет минути по-късно, първата пожарна кола се върна на място.

Елк Гроув има привилегията пожарната да се управлява от най-добрия пожарникар в щата – Ричърд Микел

Заслужилият приз – най-добър шеф на пожарна станция в щата – Ричърд Микел, обясни, че често се налага да излизат, защото, по закон, при подаден сигнал на телефонен номер 911, на мястото задължително пристигат пожарна, полиция и линейка.

Гостите от България удържаха геройски на ниските температури и силния вятър

Шефът на пожарната, който от 40 години работи тази професия, покани гостите да се качат на разтягащата се стълба на пожарната кола, след което кметът Церовска, зам. кметовете Ковачева и Караилиев, заедно с кмета на “Изток” – Костадинов, видяха от високо необстъргачите в центъра на Чикаго.
На изпроводяк, шефът Ричърд Микел подари личната си значка на кмета. От своя страна, г-жа Вяра Церовска му връчи плакет с герба на Перник.

Галерия снимки от полицейския участък:

Шефът на полицията Чарли Уолш е бил четири години във въздушните сили на САЩ

Галерия снимки от пожарната станция:

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.