През изминалия уийкенд, в залата към българската православната църква „Света София“, в чикагското предградие Дес Плейнс, се проведе традиционната пернишка вечер. Повече от 100 перничани и приятели на миньорския град уважиха веселбата. Скъпи гости на вечерта бяха старши треньорът на „Миньор“ (Чикаго) – Цветан Йончев и председателят на фондация „Ние българите по света“ – Михаил Томов.

DSC_0335

Българската футболна легенда се радваше на особено внимание от всички присъстващи. Йончев показа и завидни певчески умения в народната музика. Дует Нина и Жоро Петрови се погрижиха за градуса на настроението.

02

Михаил Томов лично награди със сертификат за благодарност семейство Десислава и Мартин Трендафилови, за средствата, които са дарили за направата на бюст-паметникът на Васил Левски в Чикаго. Томов благодари лично и на всички останали перничани, които са получили грамотитие си по-рано, за моралната и материална подкрепа, както и за отделеното време и физическите усилия при градежа на паметника.

03

На вечерта, всеки желаещ можеше да се сдобие с календари на СК Борба „Миньор“ (Перник) за 2016 година, специално изпратени от Световния и Европейски шампион по класическа борба – Иво Ангелов.

07

Същата вечер поводи за радост и почерпка имаха звездното семейство Диана и Емил Миланови, които отпразнуваха 23 години семеен живот. Във вихъра на купона беше и рожденичката Соня Комачинова.

Галерия снимки:

04

Двамата треньори на „Миньор“ (Чикаго) – Емил Миланов и Цветан Йончев

05 06

Перничанинът Дани Тони Тодоров (Меси)

08 09

Групата на Шаро

10

Извиха се традиционните народни хора

11

Дует Петрови

DSC_0180 DSC_0205 DSC_0225

DSC_0311

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.