Бончук Андонов, проф. Петър Киров и Камен Горанов с децата от клуба

Клубът по борба Белене получи 21 анцуга, 20 тренировъчни комплекта, 11 борцовки и 11 трика за борба на фирма „Асикс“. Дарението беше направено лично от Бончук Андонов. Големият фотограф беше придружен от двукратния олимпийски шампион по класическа борба професор Петър Киров. Двамата дариха спортна екипировка в размер на $1200. Сумата беше събрана на специална българска вечер на световното по борба в Лас Вегас.
Тогава в местното „БГ-Бистро“, синът на Бончук – Костадин Андонов направи изложба със снимки на големите български спортисти от близкото и далечно минало. Фотографиите бяха продавани на търг с начална цена $25. Лично президента на БФБ – Валентин Йорданов и волейболната легенда Любо Ганев, присъстваха на вечерта и раздаоха автографи върху фотосите.
Самият Любо Ганев, който представлява фирма „Асикс“ за България реши да удвои събраната сума под формата на борцова екипировка.
На събитието освен Бончук Андонов и проф. Петър Киров, присъстваха световния шампион по борба Камен Горанов и фотографът Янко Гъров, който е един от инициаторите. Малките таланти от школата по борба в Белене направиха тренировка пред погледа на дарителите. От страна на клуба дарението приеха президентът Чобанов и треньора Момчил Ганчев
Местната борба може да се похвали с големи имена, сред които са медалистите от световни и европейски първенства в миналото Тодор Генчев и Иво Минков.

 

01

Пред залата по борба

03

Обща снимка за спомен

04

Тренировка

05
Екипите
снимки:start-photo.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published.