Инициативата за построяване на площадката за игра на деца лишени от родителска грижа в Дома за Медико-Социални Грижи за Деца (ДМСГД) в Сливен започват две сливналийки, които отдавна живеят в САЩ, но винаги се връщат с топли спомени към България и желание да направят нещо хубаво за родината. През последните няколко години Калина Митeва Мойер и Михаела Михайлова Бабу са правили дарения към този дом, под формата на витамини, играчки и дрешки. Имат огромното желание да продължат да помагат на децата и на Дома, но този път идеята им е много по-голяма и изисква по-сериозна сума.
Нужни са около 12,000 долара, които покриват всички разноски по съоръженията, настилка, бетонна плоча, доставка, инсталиране и ДДС.
Тъй като средствата, с които Калина и Михаела разполагат не са достатъчни, момичетата създават благотворителен сайт https://www.gofundme.com/project-playground-Sliven , чрез който всеки желаещ може да дари сума по собствена преценка и да бъде част от този благороден проект. Даренията стават с дебитна или кредитна карта през страницата, след натискане на бутона “Donate Now”.

Въпреки, че площадката няма да реши всичките проблеми на децата, то поне ще ги развесели и ще им помогне да се чувстват като истински деца през времето, в което се надяват да намерят новото си семейство. Те ще имат възможност да играят, да се развиват физически и най-вече да се веселят.
В дома са настанени около 45 деца от 0 до 3 годишна възраст. Дворът има огромна нужда от нова площадка, тъй като съоръженията, които са там в момента са много стари и ненадеждни. Поради крехката възраст на децата омекотяващата настилка е с огромно значение.

С ваша помощ през лятото на 2018 год. тази площадка може да бъде реалност. Площадката ще включва две люлки, пързалка, две катерушки, две клатушки и комбинирано съоръжение.

„От нас и името на децата ще сме ви много благодарни, ако се включите в кампанията и дарите сума в какъвто и да е размер. Всяка сума е от значение. Благодарим Ви предварително и се надяваме да се включите в тази благородна инициатива и заедно да зарадваме тези малчугани, които заслужават като всяко едно дете да имат място, където да играят, да се развиват физически и психически и най-вече да се веселят“.

източник: Йордан Радев

Leave a Reply

Your email address will not be published.