Христо Стоичков беше специален гост на дебютната гала-вечер на Тервел Пулев в Чикаго. Легендарният футболист изгледа категоричната победа на Тервел над Скот Фъртел с технически нокаут. Още в първия рунд, в рамките на 160 секунди, българинът показа разликата в класите между двамата и на три пъти прати в нокдаун Фъртел.
По случай осмата победа, от осем мача на професионалния ринг, Стоичков сподели:
„Аз играя с номер осем, затова дойдох да подкрепя Тервел в осмия му мач, за осма убедителна победа. Тук, в Чикаго, с българския национален отбор на голямото американско лято, постигнахме първата ни победа на Световно, срещу Гърция (4:0). Сега първа българска победа на този ринг записа Тервел. Нека продължим да подкрепяме в същия дух Тервел и Кубрат, за всичко, което правят за България“.
До този момент, всеки от осемте двубоя на Тервел приключи в рамките на първите три рунда. Той също се обърна към българските имигранти:
„Огромни благодарности за това, че сте тук, че ни подкрепяте, че показвате любовта си към България. Би ми се искало, колкото се може повече да сме задружни и единни. Само така България може да върви напред“.
В ъгъла на Тервел, заедно с треньора му Борислав Бояджиев, беше и неговият по-голям брат Кубрат Пулев. Записалият 25 победи и само с една допусната загуба на професионалния ринг, Кубрат също поздрави българите в залата:
„Благодаря ви! Радвам се, че сте тук и че това събитие ни събира и обединява. Има много български знамена, което ме прави изключително щастлив. Да знаете, че ви обичаме от сърце и милеем за България“.
Вечерта започна с четири подгряващи мача, а преди главния двубой на Тервел, сънародниците ни в залата се изправиха на крака и чуха на живо химните на България и САЩ.
На 10-ти март, Тервел Пулев ще изиграе още един мач в Берлин, където ще се боксира с опитния Валери Брудов. Руснакът има 44 победи, в 57 професионални мача. От известно време се спрягаше името на Брудов в повечето спортни медии, за следващ съперник на Тервел. Ето, че моментът това да се случи, настъпи.
Галерия снимки:
   
В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.