Спектакълът „Не залагай на англичаните“ от Владимир Джурджевич, оживя и в Чикаго пред взискателната българска публика. Пиесата беше част от турнето на театър „Константин Величков“ гр. Пазарджик. Младите актьори – Калин Попов, Симеон Гълъбов и Иля Пепеланов, под ръководството на режисьора Владлен Александров, смаяха родните имигранти със силната си игра и невероятния си чар. Организаторите от център „Магура“ и българско училище „Джон Атанасов“ се представиха по най-добрия начин и препълниха залата на „Нортбрук тиатър“ със страхотна публика. Постановката представи трима приятели, болезнено увлечени по футболните залагания, с различни прогнози за предстоящ футболен мач. Тримата актоьори разиграха различни забавни ситуации, закачки, подмятания, със завидно чувство за хумор и самоирония. След края на представлението, публиката дари актьорската игра с дълги овации на крака. Екипът на театър „Константин Величков“ беше посрещнат и пред залата, където много хора се снимаха за спомен с тях, а те раздадоха автографи и топло отношение.

Режисьорът Владлен Александров получава поздравления от Генералния консул Иван Анчев

„Стана хубаво представление, публиката в Чикаго е страхотна. Събраха се много хора, изключително сме изненадани от посрещането. Момчетата играха много добре и резултатът беше отличен. Много сме доволни от нашата среща с Чикаго, въобще прекарването ни тук беше на много високо ниво. Благодарим от сърце на организаторите от център „Магура“ – Валентина Лимов, Надежда Желязкова и Станислав Станимиров. От тук отиваме в Канада, имаме представления в Монреал, Отава, Торонто и Кичинар. После се връщаме обратно в САЩ за представления в Далас, Хюстън, Сан Антонио и ако живот и здраве позволи времето, ще отидем и до Флорида. Въпрос на разговори е, след като обиколим, за последно пак да минем през Чикаго, да повторим представлението за тези, които не успяха да дойдат първия път“, коментира режисьорът на спектакъла – Владлен Александров.

Калин Попов (най-отпред)

„Благодаря на Чикаго и на цялата публика, че ни даде възможността да предадем това усещане, това чувство, с което сме направили представлението. Надявам се, да сме ви направили щастливи, за мен беше чест и удоволствие. Когато кацнахме в Чикаго, усетихме една подкрепа, една топлота, едно отношение, което ни липсваше и ни е липсвало много често. Наистина тук хората са повече човеци от много хора в България. Бяхме като едни деца, които влизат в един увеселителен парк за първи път и просто всичко им се отваря, виждат всяко нещо за първи път. Благодарен съм от сърце за възможността да сме пред вас и дай Боже да имаме шанс отново да се видим и да успеем да запазим топли чувства. Дано сме ви накарали да бъдете щастливи, защото ние бяхме“, каза развълнуван след представлението актоьрът Калин Попов.

Галерия снимки:

Актьорите: Симеон Гълъбов, Калин Попов и Иля Пепеланов

Момент от постановката

Препълнената зала

Актьорите от „Константин Величков“ с организаторите от център „Магура“

Двамата колеги режисьори – Владлен Александров и Емил Стоев

Когато мачът излезе

Тримата тенори получиха дълги ръкопляскания

Момент на успокоение

Заплахите към съдиите винаги помагат

Режисьорът Владлен Александров преди началото на спектакъла

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.