“Миньор” Чикаго загуби като гост с 1:0 от “Хеленик”. “Чуковете” бяха по-активния отбор и съдията побърза да озапти ентусиазма им. В 29-та минута, бившият професионален играч – Мирослав Манолов, даде повод на рефера. Той беше грубо настъпен от съперник, но хърватският съдия не реагира и подмина нарушението. Манолов тръгна след гръцкия играч и го срита в яда си.

Главният съдия вдигна директен червен картон на Миро Манолов

Главният съдия само това чакаше и му вдигна директен червен картон. Така “жълто-черните” останаха с човек по-малко на терена. Първата част завърши при равен резултат 0:0.

Капитанът Ивалин Гунчев в битка за висока топка

Десет минути след началото на втората част, съдията даде пресилен единадесет метров наказателен удар за “Хеленик”. Капитанът Ивалин Гунчев беше затворил нападателя на гърците в собственото наказателно поле. Усетил българина зад гърба си, футболистът на “Хеленик” се хвърли артистично с гърди напред и падна. После същият играч реализира изработената дузпа за 1:0.

Гръкът Нико Михаилопоулос напусна преждеверменно играта

Малко след това гръкът, в редиците на „Миньор“, Нико Михаилопоулос, финтира съперник и беше зверски ритнат с бутоните в ребрата. Съдията вдигна само жълт картон на провинилия се,
в синьо играч .

Пламен Пенев в битка на втория етаж

Въпреки намаления състав, умишлено контузения играч и негативния резултат, българите не спряха да атакуват. След пропуски на Росен Капитиев, Пламен Пенев и Ивалин Гунчев, гол така и не падна. В последните 10 минути, миньорци заиграха “Ва Банк” в атака и с трима в защита. Така се отвориха повече пролуки и гърците нацелиха греда. Малко преди края на двубоя, вратарят Мартин Митев отрази по блестящ начин три последователни удара към вратата.

Вратарят Мартин Митев с поредна блестяща намеса

“Беше доста нервен мач, и двата отбора искаха победата. Ситуациите с червения картон и дузпата са в наш ущърб. Съдиите няма смисъл да ги коментирам. През по-голямата част от мача, с 10 човека, играхме добре. Благодаря на момчетата, че въпреки всички нерви и провокации останаха и доиграха мача. Едва втори мач е, нищо не е решено, другият път ще се подготвим още по-добре. За мен реалният резултат е минимум равен”, коментира треньорът на “Миньор” Чикаго – Емил Миланов.

Треньорът Емил Миланов

Тази неделя ( 19 май), “Миньор” трябва да гостува на “Юнайтед Сръбс”. Заради ремонт, теренът не е готов за игра. Към този момент часът и мястото, къде ще се проведе срещата между двата отбора, все още не са подадени от домакините.

Галерия снимки:

Мирослав Николов в борба за топката
Илия Ребреев скача за висока топка
Момент от мача
Борислав Радев
Дебютантът Алонсо Гоеро
Денис Зейнели
Опитният Росен Каптиев
Теди Коларов

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.