Съвместен ученически концерт, по случай годишнината от Освобождението на България преди 141 г. се проведе в сградата на Elk Grove High School. Домакин на събитието бе най-голямото родно школо, което всъщност носи името “Малко българско училище”. Към програмата се присъединиха училищата “Алеко Константинов”, “Джон Атанасов”, “Нов Живот” и център “Магура”.

Специален гост бе консулът ни в Чикаго – г-н Иван Анчев. Той произнесе поздравителни слова и пожела за в бъдеще все повече български училища да се включват в програмата за 3-ти март, така че да стане празник за душата ни и да се чувстваме силни и горди българи.

Химнът на Република България изпълниха хор „Български звънчета от Чикаго“ към “Малко българско училище”, с ръководител г-жа Зоя Минкова.
Ученици от същото училище бяха подготвили по няколко думи в чест на героите, възстанали срещу поробителите.

Джулия Арагон от МБУ изпълни песента “Родна земя”, по музика на Иван Стойнев, а Анисия Ботева от “Нов живот”, рецитира стихотворението на Цветан Ангелов – “Левски”.

Детският, юношески ансамбъл „Верея“, с ръководител Константин Маринов, изпълниха „Пайдушко хоро“, на което музиката бе композирана от г-н Наско Димитров.
За финал, ученици, родители и учители се хванаха на българско, кръшно хоро.

Галерия снимки:

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.