Българско училище „Нов живот“, към българската евангелска църква в Чикаго, отпразнува 10-годишен юбилей. Тържеството започна с изпълнение на живо, на химните на България и САЩ.

Генералният консул на Р. България в Чикаго – г-н Иван Анчев, беше специален гост на събитието. В поздравителния адрес, едни от думите му бяха: „Преди 10 години, вашето училище вдъхна нов живот на българската азбука“. Предшественикът на сегашния Генерален консул – г-н Симеон Стоилов, също се включи с видео пожелания за ползотворна и дългогодишна работа.

Иван Анчев връчва поздравително писмо на Хриска Перфанова

Директорът на училището – г-жа Хриска Перфанова, изнесе встъпително слово, в което благодари на всички институции, дарители, родители, ученици и приятели, които са подкрепяли школото през всичките тези години. Тя припомни, че в началото са започнали само трима учители, а в момента, по различните предмети, са над десет.

Пастор Владимир Георгиев

Пастор Владимир Георгиев сподели своята благодарност към Бога за възможността църквата да има свой образователен център, където много българчета са се научили на българско четмо и писмо.
По случай 10-та годишнина, беше прочетена и поздравителна телеграма от президента на „Българо-Американския център за културно наследство“ г-н Станислав Станимиров. Много бивши ученици бяха изпратили свои поздравителни видеа, а ученичката Никол Танева бе подготвила филм за живота на училището през годините.

Детски театър „Мюф“

Учениците продължиха програмата с театралната постановка „Мюф“. След което демонстрираха своите умения по музикални инструменти, народни песни и танци.
Водещи на тържеството бяха актьорите Радост Павлова и Венцислав Перфанов.
Най-накрая учителите раздадоха удостоверенията за завършен клас на своите възпитаници, след което всички успяха да се насладят на разнообразна трапеза.

Галерия снимки:

Водещите Венци Перфанов и Радост Павлова

Иван Анчев и Владимир Георгиев

Видео поздравление от Симеон Стоилов

Училищният театър

Демонстрация на пиано

Дует китари

Децата показаха певческите си способности

Най-малките изпяха „Откъснатите цветя на България“

„Катерино моме“

„Назад, назад моме Калино“

Класът по нардони танци

Две от преподавателките към училището

Икона на Св. братя Кирил и Методий

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.