Цветан Йончев дава напътствия01Цветан Йончев в добро настоение

През изминалата събота, в Оак Броук, новият старши треньор на „Миньор“ (Чикаго) – Цветан Йончев, проведе първа тренировка с отбора. Заниманието премина при хубаво време и с добро настроение. Първоначално, играчите загряха с няколко обиколки и упражнения в кръг. Последва упражнение за скоростно подаване на топката и отиграване с по трима души на половин терен, през 10-15 метра със смени на местата. Последва тактическо учение за схема на отиграване при числено превъзходство на нападателите в атака. След това, Цветан Йончев раздели играчите на две групи пред двете врати. При пет на пет човека, имитираха преса и опит за овладяване на ситуацията в защита. Последва ново упржнение за бързо обработване на топката „нападатели“ срещу „защитници“ и право на само три докосвания на човек, и общо десет за отбор, преди нанасяне на удар във вратата. „Нападателите“ пазеха на голяма врата, а защитниците на малка. Разиграха се различни ситуации и опити да се превземе противниковата врата в нападение. Накрая тренировката завърши с двустранна игра, с две полувремена по 20-сет минути. В първата част, всеки един играч можеше да докосне топката максимум три пъти. Второто полувреме премина при свободна игра.

„Много ми харесва, че момчетата, правят всичко с желание. С дисциплина изпълняват всичко, което треньорът им казва. Като професионалист, Цветан Йончев разведряваше обстановката със случки от неговия път като футболист“, каза помощник-треньорът на отбора – Емил Миланов.

Тази сряда (15-април) от 7:00 часа вечерта „Миньор“ (Чикаго) ще играе контролна среща с настоящия шампион на щата Илинойс – „Вайкингс“. Миналата година „викингите“ победиха на финала „Нейпървил Страйкърс“ с 3:2. На полуфинала „Миньор“ загуби от „Нейпървил Страйкърс“ с 4:1. Мачът ще се изиграе на осветление на адрес: 900 S. Elmhurst Rd., Wheeling, IL, 60090, на стадиона на Wheeling High School Varsity Stadium.

Галерия снимки:

02

Ивалин Гунчев показва умения пред погледа на треньора

03

Цветан Йончев се включи в заниманието

DSC_0006

DSC_0031

DSC_0034

DSC_0051

DSC_0100Николай Василев, кореспондент на в-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.