02

Стражът Мартин Митев

„Левски“ (Чикаго) 2014 продължава борбата за купата на Премиерлигата при над 30-годишните, след победа с 4:1 над японския тим „Шогун Уинд“ 1988. Двата тима се срещнаха в четвъртфинален двубой, за който „Левски“ беше поставен като носител на купата през последните два сезона. Ден преди мача, мястото на срещата беше променено, поради дублиране на терена с друг двубой. Двата отбора изиграха мача на „Сръбска братска помощ“ в Лейк Вила.

06

Голмайсторът Димитър Стойков в началните минути на мача

Дисциплинираните японци, бяха дошли от ранни зори на стадиона и редяха тактическата схема за мача. Обикновенно това не им помага много, защото са аутсайдери в лигата, но този път бяха на път да сътворят изненада. В началните минути на мача Димитър Стойков заигра като вратар, до влизането в игра на основния страж Мартин Митев. В 17-минута Стоян Стойчев напредна по лявото крило и центрира в наказателното поле на японците. Коженото кълбо прехвърли единия централен защитник и се удари в ръката на другия. Главният рефер видя нарушението и отсъди дузпа.

dsc_0228

Стоян Стойчев миг преди да центрира

С изпълнението се нагърби сърбинът Владимир Вукайелович и отбеляза за 1:0. Сякаш попадението успокои „сините“ и първото полувреме завърши при този резултат.

dsc_0245

Владимир Вукайелович отбеляза от дузпа

С подновяването на играта японците успяха да изравнят от контраатака за 1:1. Този резултат се запази до 71-минута, когато Стефан Златев изпълни ъглов удар от ляво и намери снажния Танко Дяков, който вкара с глава за 2:1. Пет минути по-късно отново Дяков с удар по земя извън наказателното поле изненада японския страж за 3:1. Крайният резултат 4:1 оформи Димитър Стойков с удар, с глава и нова асистенция на Стефан Златев от ляво. Секунди преди края Танко Дяков имаше възможност да отбележи хеттрик сам срещу единия от централните защитници, но реши да подава и атаката се измести от наказателното поле, загубвайки своя ритъм.

wert

Златев и Дяков се поздравяват след попадението, което двамата изработиха

При резултат 3:1 за два жълти картона, респективно червен от игра беше изгонен Стоян Стойчев. Вторият фал беше за безумно влизане с бутоните напред в краката на японски играч.

„Доволни сме от победата, но не и от играта на отбора. През по-голямата част от мача японците стояха по-добре на терена от нас. Само благодарение на страхотните изяви на вратаря Мартин Митев не се стихна до лош развой за „Левски“. Не знам на какво се дължи, може би ни липсваше мотивация. „Шогун“ сме ги побеждавали винаги и въпреки разликата в класите на двата отбора, те не са се отказвали и са се борили до последния съдийски сигнал. В този мач японците надминаха всякакви очаквания и играха по-добре от нас. За щастие футболът се брои на голове и малко след изравнителното попадение успяхме да се събудим и да оправдаем очакванията за победа. Срещу гърците, ако играем по същия безобразен начин не ни чака нищо добро“, коментира капитанът на „Левски“ (Чикаго) – Александър Карабелски.

05

Капитанът Александър Карабелски печели въздушен двубой

Тази неделя (23 октомври) от 9:30 часа сутринта на Олимпик парк в Шамбург (игрище номер 1), на адрес: 1675 E. Old Schaumburg Road, Schaumburg, IL 60173, „Левски“ играе полуфинален мач за купата срещу „АЕК“ (Чикаго). Припомняме ви, че през миналия сезон гърците бяха единственият отбор, който българите не успяха да победят в двата си мача, излизайки от тях само с една спечелена точка.

Галерия снимки:

 03

Георги Георгиев чисти на сигурно

04

Владимир Вукайелович

07

Душан Обрадович

08

Евгени Михайлов

09

Стефан Златев

10

Стоян Стойчев

dsc_0108

Георги Георгиев

dsc_0234

Капитанът Александър Карабелски

dsc_0239

Христо Драганов

dsc_0255

Вукайелович и Златев се поздравяват

dsc_0260

Радост след гола

dsc_0268

Мартин Митев

dsc_0272

Евгени Михайлов

dsc_0313

Стефан Златев

dsc_0329

Опасност пред японската врата

dsc_0380

Евгени Руссу

dsc_0452

Мартин Митев

dsc_0468

Стефан Златев

dsc_0474

Душан Обрадович

dsc_0501

Георги Георгиев

dsc_0537

Венцислав Динков над всички

dsc_0564

Мартин Митев спасява

dsc_0575

Мартин Митев

dsc_0589

Георги Георгиев – Рейнджъра

dsc_0615

Танко Дяков

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.