Голмайсторът Стоян Стойчев вдига победоносно ръка

През изминалата неделя започна сезона на открито с контролна среща между най-стария ни отбор „Балкан“ 2001 (над 30-годишни) и младите момчета от „Бодрост“ 2009. След пълен обрат в мача, опитните „балканци“ победиха с 3:2. Двубоят се игра на Олимпик парк в предградието на Чикаго – Шамбург, в три полувремена по 30 минути. Главен съдия на срещата беше Илия Цицков.

DSC_0058

Главният съдия Илия Цицков настройва стената на правилното разстояние

Безспорно за играч на мача беше избран Стоян Стойчев от „Балкан“. Бързоногото ляво крило направи на пух и прах защитата на „бодрите“ момчета и след като отборът му губеше с 2:0 в края на втората част, той върна едно попадение след пас по-конец от легендата Тони Тодоров. В началото на третата част, голмайсторът Стойчев си върна жеста и подаде по въздух трудна топка от малък ъгъл на Тодоров, който след уникално пласиране стреля от воле и направи резултата равен 2:2. Малко преди края, след самостоятелен пробив, Стоян Стойчев донесе престижната победа с 3:2 над доста по-младия отбор на „Бодорст“. В средата на втората част, след удар на Благой Вълчев, дебютантът Георги Николов си вкара нелеп автогол за 1:0. Пет минути по-късно, другият дебютант Мартин Чекаров изведе младата надежда Николай Янев, който вкара за 2:0.

02

Радост след гол на „Балкан“

„Като за първи мач след зимната пауза, стана хубав и интересен двубой с положения пред двете врати. Въпреки че резултатът е в наша полза, не обръщам внимание много на това, предпочитам да се концентрирам в играта на отбора. Но винаги е приятно да победим по-млади момчета, които уважаваме. „Бодрост“ бяха по-агресивният отбор, бързи са и тичаха много. Затрудняваха ни, когато владеехме топката, заради това често грешахме и ритахме на посоки, но това е поради липсата на сили, все пак е първи мач. Въпреки това, видях доста желание и старание в отбора, направихме някои хубави неща. Изненада ме Веско Пандоурски, който игра много добре, като се има предвид, че миналата година не игра навън. От „Балкан“ отсъстваха няколко човека. Надявам се с тях и повече приятелски срещи да сме готови за сезона. Тъй като съм част и от другия отбор, защото през сезона ние си помагме срещу другите националности, поздравявам двата отбора за добрия мач. Не е тайна, че главният рефер Илия Цицков е един от двамата създатели на „Балкан“. Навремето именно той ме взе в отбора, за което съм му благодарен. Също така му благодаря и за добре свършената работа на терена“, коментира играещият треньор на „Балкан“ – Николай Димитров.

03

Ники Димитров (в средата) дава напътствия на своите

„Получи се много добра проверка в първия мач на открито. Мисля, че надиграхме съперника, но накрая се отпуснахме и „Балкан“ заслужено победиха, защото търсеха повече победата. Поздравяваме рефера Илия Цицков за доброто съдийство. Да се надяваме, че този сезон ще е добър като предишния. Миналата година стартирахме с контрола срещу Балкан и станехме първи, дано пак да повторим успеха. Много добро включване на двете нови попълнения на „Бодрост“ – Ники Янев и Мартин Чекаров. Надяваме се да помогнат за титла през новия сезон“, каза старши-треньорът и създател на „Бодрост“ – Георги Поповски.

05

Младият Иван Стоилов изпреварва ветерана Тони Тодоров

„Благодаря за коректния и приятелски дух на двата отбора в двубоя. За мен беше удоволствие да свиря тази приятелска среща“, коментира главният съдия и създател на „Балкан“ – Илия Цицков.

Галерия снимки:

08

Бившите съотборници – Пандоурски и Цицков, след последния съдийски сигнал

   04

Двубой – Руссу (Балкан) срещу Василев

06

Мъжка битка между Илиев (Бодрост) и Пандоурски

07

Милев вдига Радев във въздуха

09

Героят Стоян Стойчев приема поздравления от публиката

10

Петгодишният Лео Стойчев гордо показва наградата за най-добър нападател на баща си за сезон 2015

????????????????????????????????????

Руссу отправя удар към вратата на „Бодрост“

????????????????????????????????????

Щерев (Балкан) и Чекаров се борят за висока топка

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.