Благой Иванов се готви усилено преди мача

Най-добрият български ММА боец – Благой Иванов-Багата, излиза на ринга тази събота (17-октомври) в „Foxwoods Resort Casino“, Mashantucket, Connecticut на гала-вечерта „World Series of Fighting“. Багата ще защитава световната си титла в тежка категория на веригата WSOF. Негов претендент ще бъде местният американец Дерик Мемен, известен с прозвището „Пещерния човек“. Мачът между двамата ще бъде под номер 12 от общо 13 срещи за вечерта. Т.е., от главните боеве и ще изчака всички останали двубои, излизайки в предпоследната битка.
Световният шампион Благой Иванов има дванайсет победи и само една загуба. Неговият претендент Дерик Мемен е с деветнайсет победи и шест загуби. Това ще бъде втора битка за Багата в WSOF. В първия си мач на 5-ти юни, българинът спечели световната титла, след победа над канадеца Смелиньо Рама, на негова територия. Договорът на Благой в WSOF е за общо четири мача.

02

„Чувствам се добре, нямам контузии, в отлично настроение съм за мача. Излизам за победа и защита на световната титла“, беше кратък по телефона Благой Иванов – Багата.

Той и екипът му са вече в Машънтъкет, Кънектикът. Багата е придружаван от Красимир Младенов – Бореца и бившият национал по борба Пламен Паскалев.

Припомняме ви, че Благой Иванов е един от неколцината успели да победят Фьодор Емеляненко. Родният боец има 100% успеваемост срещу легендарния руснак. Един мач и победа, която дойде през 2008 г. насред Санкт Петербург в полуфиналния мач на Световното първенство по бойно самбо.

Николай Василев, кореспондент на в-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.