„Бодрост“ (Чикаго) – ПСЛ Шампион 2015

Страхотен банкет си спретнаха футболисти, техните половинки и фенове на ФК „Бодрост“ (Чикаго), по случай края на сезона в ресторант „Механата“. Повече от 50 души купонясваха, показвайки завидни умения не само на терена, а и на маса. Най-силно представяне играчите направиха на дансинга, където се извиха традиционните български хора. В незабравимата съботна вечер, на пиадестал, гордо и бляскаво сияеше спечелената Шампионска купа в първа дивизия на „Премиер Сокър Лийг“.

02

Треньорите Александър Яновски и Георги Поповски

„Бодрост“ (Чикаго) е създаден през 2009 г. Първоначално като отбор в зала от благоевградчанинът Георги Поповски, който и до днес е старши треньор на тима. Кръщава отбора на местност край родния си град, където е отрасъл като дете. През 2011 г., „Бодрост“ се слива с „Миньор“ (Чикаго) и още с първото си участие на открито, отборът печели титлата в същата дивизия. Тогава повече от половината играчи на „Миньор“ са футболисти от сегашния отбор на „Бодрост“. Поради големия интерес на младите имигранти към футбола, през 2014 г. двата отбора се разделят и „Бодрост“ започва да играе на открито. В първия си сезон навън, „бодрите“ момчета завоюват „бронзовите“ медали в първа дивизия. Това постижение не дава право да се изкачат в по-горна група, но тази година „Бодрост“ спечели категорично първото място и от догодина ще играе в „майсторската“ група на ПСЛ.

????????????????????????????????????

Капитаните Петър Танев и Траян Милушев

Припомняме ви, че традиционното събиране на всички футболни отбори ще се състои на 19-ти декември (събота), като в момента се уточнява мястото на провеждане. Очаквайте повече информация в следващия брой.

Галерия снимки:

04
Веселата компания
????????????????????????????????????
Специална торта за празника
????????????????????????????????????
Треньорът Георги Поповски пие от Купата
????????????????????????????????????
Павел Радев се радва на трофея
????????????????????????????????????
Петър Василев
????????????????????????????????????
Кристиян Цветков с Купата
????????????????????????????????????
Капитанът Траян Милушев с Купата

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.