„Бодрост“ (Чикаго)

02

Голмайсторът Станислав Илиев

„Бодрост“ (Чикаго) завърши наравно 1:1 с арабския тим „Тъндер Спорт Клуб“. Мачът беше от програмата на първа дивизия на „отворената“ група в „Премиер Сокър Лийг“. През първите 15-та мин., „бодрите“ момчета владееха инициативата и атакуваха непрекъснато. След това футболистите на „Бодрост“ се подведоха по играта на съперника, която целеше само и единствено да руши играта на българите. Мачът се разви по този начин и не без помощта на главния рефер, който спести няколко жълти картона. Поне един от противниковите играчи можеше да напусне терена още през първото полувреме, което завърши при нулево равенство.

03

Добромир Пеев

В 56-та мин., хубава атака позволи на Валентин Димитров да стреля опасно към противниковата врата, но стражът изби топката, която попадна в добре пласирания Станислав Илиев, който с плътен и силен удар вкара за 1:0. Десет минути по-късно, арабите изпълниха пряк свободен удар и успяха да изравнят за 1:1, с единствения точен удар към българската врата. Голът стана възможен след групова, груба грешка в защита. В последните минути на мача Добромир Пеев можеше да донесе победата, но изпусна да уцели от два метра опразнената врата. Припомняме ви, че в предишния мач между двата отбора, българите получиха два гола от фал, но успяха да победят с 4:3.

04

Играещият треньор – Георги Поповски

„Във футбола не винаги по-добрият отбор побеждава. Смятам, че загубихме две точки в този мач. За радост, има още много мачове, където можем да наваксаме пропуснатото. Наша си е вината, че не можахме да си тръгнем с трите точки. Имахме пет-шест чисти положения, които не можахме да материализираме. Гледаме напред, предстоят ни три тежки мача с противници от горната група и се надявам пропуснатите положения днес да ги вкараме в следващите мачове“, каза играещият треньор на „Бодрост“ – Георги Поповски.

07

Валентин Димитров

Тази неделя, от 9:30 ч. сутринта, на адрес: 1750 Techny Rd, Northbrook, IL 60062 (Techny Park), „Бодрост“ играе с „Нейпървил Страйкърс“.

Галерия снимки:
05
Александър Чобанов
06
Павел Радев
08
Боян Петев
09
Ивайло Баташки
10
Капитанът Траян Милушев

Николай Василев, кореспондент на в-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.