В мач от първи кръг на първенството в отворената дивизия на Премиерлигата “Бодрост” Чикаго победи в „луд“ мач с 3:2 “Молдова”. Българите губеха с 2:0 до 38-та минута, когато Велиян Михалев дриблира между двама защитници в наказателното поле на противника и беше грубо избутан отзад. Главният съдия мигновенно отсъди дузпа, която Пламен Пенев реализира и намали на 2:1.

Голмайсторът Пламен Пенев

Пет минути след подновяването на играта противниковият футболист, който направи единадесетметровия наказателен удар получи втори жълт картон, съответно червен, за удар без топка и напусна принудително играта.

Голмайсторът Стоян Трендафилов

Пет минути по-късно опитният Стоян Трендафилов беше добре пласиран в наказателното поле и изравни с удар в долния десен ъгъл за 2:2. Малко след това нападателят на “Молдова” излезе на позиция сам срещу вратаря и централният защитник Стефан Неделев го фаулира отзад. Мигновенно съдията вдигна червен картон на Неделев и изравни бройката на играчите от двата отбора.

Голмайсторът Велиян Михалев

Десет минути преди края на мача защитник на “Молдова”, в опита си да изчисти токата, уцели в гръб връхлитащия да я отнеме Велиян Михалев и тя влезе параболично във вратата за крайното 3:2. Точно преди реферът да свири край на мача молдованците удариха горна греда.

Танко Дяков

“Гостите играха добре, получи се много равностоен мач. В случая излязохме победители, но можеше и да загубим. Горд съм с момчетата, показахме характер. Надявам се, занапред да продължаваме в същия дух, само да сме малко по-организирани и концентрирани, защото мача започна с два гола от съблекалнята за противника“, коментира играещият треньор на „Бодрост“ – Александър Яновски.

Стефан Венев

Тази неделя (12 май) от 12:00 часа на обяд на Олимпик парк в Шамбург “Бодрост” играе с най-стария полски отбор “Висла” 1927.

Асен Василев

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.