path_140196

Кюстендилецът Валери Иванов Георгиев стана абсолютен шампион в категория „Фитнес модел“ за 2014 г. на Кипър. Той участва в състезанието Grand Prix, организирано от IFBB- International federation of Bodybuilding, която организира и „Мистър Олимпия“.

Валери Георгиев е на 24 години и е от село Соволяно. Заминава за Кипър преди 3 години. Работи в най- големия фитнес в Кипър, в Лимасол. За първи път участва на такъв турнир и го печели.

„Започнах на 8 години, тренирах при съседа ми- Васил / Совата /. Той ме запали по този спорт. След това съм тренирал и борба, и бокс, но не съм спирал с фитнеса. Участвал съм само на състезания по борба в България.

path_140198

Всичко се постига с постоянство, диета и преследване на мечтите си. Тръгнал съм от нулата. Дойдох в Кипър сам, да си търся работа без чужда помощ. Приятели ми казваха, че нямам шанс без някой да ми помага. Но, винаги доказвам, че е обратното. Обадиха ми се от федерацията в Кипър, дали желая да участвам на турнир на всички Средиземноморски държави и да представям тяхната държава, и аз се съгласих, защото постигам мечтите си в тяхната държава, а това е и добра възможност за мен, да продължа да се развивам“, каза в интервю за Дарик радио Валери Георгиев. Той има шанс и да участва на ЕП по бодибилдинг и фитнес.

path_140200

„Следя новините за родния край от Дарик Нюз, особено тези за спорта. Радвам се, че има и други шампиони, които прославят града и държавата ни, като Александър Костадинов, с който се познаваме. Обичам града ни и държавата ни, много неща ми липсват, но живота ми сега е на друго място. Надявам се един ден да се върна в България“, заключи абсолютният шампион по фитнес на Кипър

.

path_140194

  Източник: www.bgnow.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published.