„Юнаците“ поздравяват голмайсторът Анатоли Вътев

„България“ постигна трудна, но важна победа с 6:5 над „Висла 1927“, в поредния мач от първенството на червената дивизия при над 30-годишните.
Поляците изненадаха юнаците и до 20-та минута водеха с 4:0. След средата на първото полувреме, българите се събудиха и се върнаха в мача. Първо Димитър Стойков вкара за 4:1, а пет минути по-късно Анатоли Вътев отбеляза с глава за 4:2. Първото полувреме завърши при този резултат.

08

Голмайсторът Димитър Стойков

С подновяването на играта, Теньо Минчев засече с глава едно центриране от корнер и намали на 4:3. За нещастие поляците успяха на контраатака да отбележат още едно попадение и затрудниха максимално българския отбор. 10 минути по-късно, Ивайло Атанасов се пребори за една изсипана топка на границата на наказателното поле. Залъгвайки двама защитници, той стреля неспасяемо централно срещу вратата, връщайки юнаците в мача за 5:4.

05

Легендата Тони Тодоров се бори лъвски със съперниците

Малко по-късно, легендата Тони Тодоров напредна по дясното крило и изведе по прекрасен начин Анатоли Вътев. Той пусна топката напред и надбяга персоналния си пазач. Стреля по диагонал и изравни резултата за 5:5. Въпреки че оставаха само пет минути, във въздуха се усещаше вкуса на победата. Няколко минути по-късно, Анатоли Вътрв асистира на Ивайло Атанасов, който отново излезе на позиция сам срещу вратаря и вкара за крайното 6:5. С тази победа, „България“ си запази шансовете за титлата.

02

Голмайсторът Теньо Минчев в момента на отбелязването на попадението

„От известно време се вижда липсата на мотивация, дисциплина и отговорност преди започване на мача и по време на първото полувреме. Това доведе до негативен резултат през първите 45 минути. Положитленото е, че успяхме да покажем на какво е способен отборът и спечелихме заслужено до края на срещата. Благодаря на всички момчета за себераздаването и показаното мъжество в трудната ситуация. Тази събота имаме важен мач с „Балкан“, очакваме всички да са добре и да присъстват. Гледаме напред и с малко повече късмет се надяваме да завоюваме отново първото място“, коментира помощник- треньорът на „България“ – Теньо Минчев.

09

Анатоли Вътев миг преди да отбележи

Тази събота, от 4:30 часа, следобяд, на адрес: 900 S Elmhurst Rd, Wheeling, IL, 60090, ще се изиграе първото за сезона вечно българско дерби между „Балкан“ и „България“. Двата отбора са съответно на 2-ро и 3-то място в класирането.

Галерия снимки:

 03

Голмайсторът Ивайло Атанасов

04

Георги Георгиев дебютира в „България“

06

Мирослав Средин

07

Мартин Минков чисти на сигурно

10
Спонсорът на отбора – Стоян Младенов

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.