Най-титулуваният роден тим – „ФК България“, загуби изненадващо първия си мач от първенството при над 30-годишните, в „червената“ дивизия на Премиерлигата. „Юнаците“ паднаха с 3:2 от коравия полски тим „Иглоопол 2005“. Мачът се проведе под проливен дъжд, силен вятър и температури малко над нулата. Българите поведоха с гол на Анатоли Вътев, който отбеляза за 1:0, след триходова комбинация със Стоян Младенов и Светозар Самаров. Десет минути по-късно, голмайсторът Анатоли Вътев открадна една топка от последния защитник и джентълменски предостави възможността на играещия треньор Светозар Самаров да покачи на 2:0. Така завърши първата част с два гола преднина за българите.

02

Стоян Младенов (с топката)

С подновяването на играта, Анатоли Вътев беше грубо фаулиран в наказателното поле. Главният съдия посочи бялата точка. Спонсорът на отбора Стоян Младенов се нагърби с изпълнението на дузпата, но уцели греда и пропусна възможността да увеличи преднината. Последва пълен обрат в мача за поляците, при който се доказа правилото, че 2:0 е най-несигурният резултат. Едно от попаденията за противниците падна от ситуация за спорна дузпа, при която първоначално беше даден авантаж, а в последствие отсъдено нарушение.

05

Теньо Минчев

„Загубихме спечелен мач, но никой не може да се вини, трябва да се сърдим на себе си. Липсата на вазимопомощ и неспазването на добра дисциплина са може би причините да се обръне резулатът. За в бъдеще ще ги коригираме тези неща и няма да допускаме наивни грешки“, коментира помощник-треньорът на „България“ – Теньо Минчев.

01

Двамата голмайстори се поздравяват

Тази събота (7-май), от 4:30 ч. следобяд, на адрес: 1801 N Dale Ave, Arlington Heights, IL 60004, „България“ приема друг полски отбор „Висла“.
На следващия ден (неделя, 8-ми май) стартира първенството при над 40-годишните. Единственият български представител „Ботев“ (Чикаго) приема „Гато Верде“ от 9:00 ч. сутринта, на адрес: 1071 Brantwood Ave, Elk Grove Village, IL 60007.

Галерия снимки:

 04

Христо Христов

06

Венцислав Календжиев

07

Ивайло Иванов

08

Мирослав Сердин

09

Светозар Гюров

10

Минчев получава жълт картон

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.