12-годишната Йоанна Георгиева спечели поредния си трофей от регионалното първенство по скокове на батут, в Белведере, Илинойс. Вече няколко поредни състезания, Йоанна отнася конкуренцията в коронната си дисциплина на трамплин.

Йоанна Георгиева

Младата българка тренира целогодишно, от самото създаване на българския клуб „Райс Ъп Академи“, при треньорката Наталия Ушинкина. В клуба тренират над 200 деца и конкуренцията е на високо ниво. Малката Йоанна има спечелени над 20 отличия в своята кариера като гимнастичка. Най-големият й успех е първото място на щатското първенство през 2016 година.

Йоанна на почетната стълбичка

Благодарение на него, Йоанна участва на Националното първенство в Ноксвил, Тенеси, където представя по най-добрия начин щата Илинойс и заема почетното седмо място. В момента тя, през няколко седмици, се състезава на регионалните първенства, където печели точки за ранглистата. Следващото предизвикателство на младата надежда е на 11 февруари в Уитън, Илинойс. По-малката сестра на Йоанна, 8-годишната Белослава, също тренира в „Райс Ъп Академи“, но се е ориентирала към танците.

Родителите на Йоанна – Виолета Кралчева и Владислав Георгиев, живеят в САЩ от 15 години. Те са родени и израснали в Перник.

Йоанна със семейството си

„Изключително много сме доволни от отбора, в който тренира Йоанна. Клубът е млад, само на три години, но се развива много добре. В него 80% от децата са българчета и всички се справят отлично. Освен спортната гимнастика, клубът развива и танци. Наскоро започна сезонът за гимнастиката и вече спечелихме първите си точки. Тази година Националното първенство ще бъде в Уисконсин и се надяваме на по-добро представяне“, коментира майката на Йоана – Виолета Кралчева.

В-к „България“

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.