През изминалия уикенд се проведе тенис турнир за момчета и момичета до 10-годишна възраст във Plainfield, IL, от календара на USTA. В турнира при момчетата взеха участие четири състезатели, като българската общност в Чикаго беше представена от Алекс Цветков. Регламентът гласеше участниците да играят мачове всеки срещу всеки, в два от три сета. Алекс Цветков започна с мач срещу техничния японец Тайсей Такаура, който се възползва от ранния час на срещата, печелейки първия сет с 1:6 гейма. В началото на втория сет, Алекс Цветков навлезе във ритъм, изравни играта и с борбеност и концентрация измъкна сета с 6:4 гейма. Вече навлязъл в игрови ритъм, нашенецът се наложи безпроблемно в решителния мач тай-брейк над японския си противник с 10-3 точки.
Във втората среща, Цветков се изправи срещу индиеца Шиан Митал, като с добри сервиси и технични изпълнения безпроблемно се наложи с 6:3, 6:1, записвайки втора победа в турнира.
Във третия мач за деня, нашенецът се изправи срещу друг индиец Амея Тиаги. Мачът вървеше с изключително оспорвани разигравания до 5:5 гейма, когато Алекс успя да наложи волята си и да пречупи противника, печелейки първия сет с 7:5. Във втория сет, нашият представител, благодарение на по-добрата си физическа подготовка, успя да затвори мача с 6:3 гейма и да се поздрави с първото място в турнира.

Ето какво сподели след турнира треньорът Милен Рангелов:
„Добро представяне на Алекс, печелейки втория си турнир при момчетата до 10 години. Със спечелените точки ще му се подобри ранклистата. Това ще му даде възможност да се класира за участие в средата на Юни на най-силния местен тенис турнир Chicago Championship 10 & under, който позволява класиране на най-добрите деца от Чикаго на най-големия тенис турнир за среднозападните щати Midwest Closed.“

Алекс Цветков и треньорът Милен Рангелов

В-к „България“

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.