На празничния ден „Константин и Елена“, именякът Костадин Везьов отбеляза красив гол и вдигна „Левски“ (Чикаго) за обрат срещу „Селтик“. Сините победиха като гост трудно с 4:3 шотландците. При резултат 3:2 за домакините, ветеранът Костадин Везьов влезе в игра и изравни резултата. Преди това „Селтик“ на три пъти повеждаха в резултата, а бившият национал Росен Каптиев и сърбинът Душан Обрадович изравняваха. Победното попадение вкара Росен Каптиев с глава, след центриране от ляво на Обрадович. На полувремето резултатът беше 3:2 в полза на „Селтик“.

Голмайсторът Росен Каптиев

„Изключително несериозно изиграхме първото полувреме, защото всички, включително и аз, бяхме подценили съперника. Откакто „Левски“ (Чикаго) съществува винаги сме жънели победи срещу този отбор, а сега бяхме на път да загубим. За да спечелим за пореден път титлата, срещу „Селтик“, трите точки бяха задължителни. Въпреки тежкия мач се радваме, че успяхме да ги вземем. Преломният момент в срещата беше след попадението на Костадин Везьов, който със сърцатата си игра даде личен пример на целия отбор. Христо Драганов и Евгени Руссу се контузиха и ще бъдат извън състава за неопределен период“, коментира играещият помощник-треньор Александър Карабелски.

Играещият помощник-треньор Александър Карабелски

Този уикенд, заради националния празник на САЩ – „Memorial day“, няма да има кръг от първенството, но в събота сутринта от 10:00 АМ в Busse Woods Park на българския събор ще се състои турнир по минифутбол за купата на 75 г. НСА.

Галерия снимки:


Ветеранът Костадин Везьов

Сърбинът Душан Обрадович

Евгени Руссу се контузи

Светослав Иванов

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.