В отложен мач от първенството за над 30-годишни “Левски” Чикаго наказа с 6:1 “АЕК” Чикаго. Балканското дерби се изигра на осветление през изминалата седмица. Още в 7-та минута Асен Василев изведе от дясно зад защитата Мартин Чекъров, който стреля в далечния ъгъл и вкара за 1:0.

Сините поздравяват голмайстора Мартин Чекъров
(първият с лице напред от ляво)

Пет минути по-късно Стоян Трендафилов намери таранът Танко Дяков, който излъга с бразилски финт защитник и излезе сам срещу вратаря отбелязвайки за 2:0. В 21-та минута отново Танко Дяков изпълни перфектен пряк свободен удар, топката мина отстрани покрай стената и влезе в далечния ъгъл на вратаря за 3:0.

Танко Дяков отбеляза четири попадения

Бившият играч на “Левски” – Серджио Орландо вкара почетното попадение от фал за 3:1. Малко преди края на първата част, дебютантът в сините редици Карлос Балказар направи двойно подаване със Стоян Трендафилов мина покрай трима защитници и успя да вкара от дясно в далечния ъгъл за 4:1.

Дебютантът Карлос Балказар се отчете с гол (в средата)

С подновяването на играта Мартин Чекъров асистира от ляво на Танко Дяков, който с плътен изстрел покачи на 5:1. В ответната атака гръцки защитник срита отзад дебютанта Алехандро Хернандес, който напусна контузен играта.

Гърцки защитник контузи тежко дебютанта Алехандро Хернандес

Гръцкият играч беше санкциониран с директен червен картон. В яда си, организаторът на “АЕК” започна да отправя обидни думи към отбора на “Левски” и за няколко минути имаше спречквания. За да намали малко напрежението главният съдия Даниел Сзелига даде измислена дузпа за гърците, но бившият национал на Мексико – Едер Патино я спаси.

Стражът Едер Патино

Минути преди края на мача българите имаха четири чисти голови положения, от които вкараха само едно. Отново снажният Танко Дяков, след асистенция на Дидо Радев, забоде последния пирон в ковчега на противника за крайния резултат 6:1.

Левскарите поздравяват голмайстора Танко Дяков

“Много съм щастлив и доволен от хубавата победа. Гърците са най-опасният ни съперник в групата, ако се абстрахираме от резултата и двата отбора се раздадоха, и стана хубаво дерби. Ние имахме късмет и си вкарахме повечето положения. Благодаря на всички играчи, начело с лидера Танко Дяков, който направи страхотен мач и увличаше всички съотборници със себераздаването си на терена. Организацията за мача я направихме заедно с Ивайло Баташки и Стоян Трендафилов. Резултата красноречиво говори, че сме се справили добре. Благодаря и на феновете за подкрепата”, коментира основателят на “Левски” Чикаго – Николай Василев.

Ивайло Баташки

Тази неделя (08 септември) от 9:00 часа сутринта на адрес: Wheeling High School 900 S Elmhurst Rd, Wheeling, IL, 60090, “Левски” приема шотландския “Рейнджърс” Чикаго.

Галерия снимки:

Стоян Трендафилов
Добромир Пеев и Асен Василев се чудят на съдията за какво посочи бялата точка, освен тях и гръцкият играч (в ляво) се държи за главата
Добромир Пеев разпалено иска обяснение от главния съдия за измислената дузпа
Дебютантът Илия Ребреев
Дебютантът Алехандро Хернандес
Двамата бекове Асен Василев и Стефан Златев, заедно със стража Едер Патино
Добромир Пеев чисти на сигурно
Карлос Балказар
Асен Василев
Едер Патино
Синя радост след поредния гол
Синята защита е максимално концентрирана
Българите изграждат стена
Съдията Даниел Сзелига в центъра на събитията
Капитанът Стефан Златев
Съдията обяснява на гръцки играч, защо е получил директен червен картон
Кристиян Цветков
Танко Дяков миг преди да отбележи
Танко Дяков получава поздравления от своите съотборници
В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.