„Левски“ Чикаго наказа гръцкия тим „АЕК“ в мач за първенството при над 30-годишните в Премиерлигата. Българите победиха с 3:1 гърците и си отмъстиха за служебната загуба с 3:0 на полуфинала за купата през миналия сезон. Припомняме ви, че заради недостойна постъпка на техния мениджър, „Левски“ загуби служебно и отпадна в турнира за купата и съответно в борбата за Суперкупата.

Голмайсторът Владимир Вукайелович

От първата до последната минута сините владееха положението на терена. През първите 20 минути на мача, гърците почти не успяха да играят с топката. Въпреки сгъстената защита, в 17-минута съдията свири фал за нарушение срещу Христо Драганов. От границата на дъгата, сърбинът Владимир Вукайелович вкара за 1:0, с удар директно покрай стената.

Голмайсторът Ивалин Гунчев

В 37-та минута десният бек Кили Гонзалес подаде прецизен пас на Ивалин Гунчев. Последният проби от ляво и с диагонален удар заши мрежата за 2:0. В края на полувремето гърците отбелязаха почетното попадение, след удар и добавка на избитата топка от българския страж Мартин Митев.

Стражът Мартин Митев

В края на втората част Владимир Вукайелович направи остро центриране в противниковото наказателното поле, където Георги Георгиев отклони топката с глава и излъга вратаря за крайното 3:1.

Георги Георгиев миг преди да отбележи

„Още не сме върнали за всичко на този отбор. Миналата година загубихме шанса да се борим за две купи благодарение на техните задкулисни игри. Гърците винаги са се славели като добри политици и тогава го изпитахме на собствен гръб, мача така и не се преигра, присъдиха ни служебна загуба. От както „Левски“ Чикаго съществува купата и Суперкупата три години поред бяха печелени от нас. Докато с това решение извън терена, „Левски“ загуби мача, а един от най-добрите ни играчи Владимир Вукайелович беше наказан за шест месеца с лишаване от състезателни права“, коментира организаторът на „Левски“ Чикаго – Николай Василев.

Росен Каптиев

Тази неделя (10 юни) от 9:00 часа сутринта на адрес: Wheeling High School, 900 S Elmhurst Rd, Wheeling, IL 60090, „Левски“ приема японския „Шогун Уинд“ 1988.

Галерия снимки:

Голмайсторът Георги Георгиев

    

Финасовият директор Евгени Руссу скача за удар с глава пред гръцката врата

Капитанът Стефан Златев

Христо Драганов

Десният бек Стоян Стойчев

Радост в сините редици

Юношата на „Левски“ София – Стефан Венев

Ивалин Гунчев в действие

Кили Гонзалес

Опитният Тони Тодоров

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.