Индианаполис, Индиана – Българският нападател на Тампа Бей Rowdies (Грубияните) Георги Христов вкара в 89-та минута за 2 на 1, за победата на Tampa Bay пред пълни трибуни в Индианаполисв събота вечер.

Победният гол на Христов бе създаден от от влезлият като резерва през второто полувреме Brian Шрайвър след пробив по дясното крило. Шрайвър подаде бърз пас по земята към връхлитащият към мрежата Христов.  Христов получи топката от около шест ярда, и категорично вкара в покрива на мрежата.

Ние сме щастливи да си тръгнем с трите точки „, заяви треньорът на грубияните Ricky Hill. Това е фантастична атмосфера и Indy го показа през второто полувреме. Кредитът е за цялата защита, че успяхме да се отбраняваме стабилно за цялата игра. Ние създадохме един или два чисти  шансове, но ние не бяхме в състояние да конвертираме. Резервите които влезнаха играха добре и оказаха влияние веднага.

Тампа доминираха много играта през първата половина срещу Indy , но се оказаха губещи 1-0 след великолепен гол на Клеберсон с удар от дистанция в 38-ата минута. Три минути по-късно, Кейси Townsend изтрити дефицита с гол  и успя да изпрати мача на полувремето  за 1-1.

Това бе пети гол на Христов за сезона, което го нарежда на първо място сред голмайсторите на клуба.

„Щастлив съм, че вкарах гол, но и съм щастлив, че спечелихме мача„, каза Христов. Ние не спирахме да работим до последната секунда на мача, точно като миналата седмица. Аз съм по щастлив за победата, отколкото за моят гол. Мисля, че бяхме по-добрият отбор тази вечер.

Сега Тампа се прибират в Санкт Петербург, за да срешне Сан Антонио Скорпиънс  на 26 юли в Al Lang Stadium.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.