Григор Димитров се класира за трети кръг на „Мастърс 1000” турнира в Рим за първи път в кариерата си! Това стана факт, след като Гришо надви с 2:0 сета гиганта от Хърватия Иво Карлович, в отделните части 7:6 (3), 6:4 за малко повече от час игра. По този начин българинът взе реванш за поражението от 208-сантиметровия Карлович на старта на турнира в Загреб преди година. 

В трети кръг в Рим пък Димитров може да срещне отново Томаш Бердих, стига чехът да спечели двубоя си с Дмитрий Турсунов. Само преди няколко дни хасковлията и Бердих играха отново един срещу друг в трети кръг, в Мадрид, а тогава победата отиде на сметката на чеха. Като цяло обаче Гришо с 2:1 успеха над световния №6. 

Както се очакваше, двубоят между Гришо и Карлович беше истинска престрелка, като в първия сет българинът изпитваше огромни затруднения да се справи с мощните начални удари на хърватина. Подобно обаче беше положението и за Карлович, който също бе зрител при начален удар на Гришо. Напълно заслужено, без дори да се стигне до точка за пробив пред някой от двамата, сетът се реши чрез тайбрек. В него Димитров се наложи със 7:3 точки, осъществявайки два мини-пробива. 

При 1:1 гейма във втория сет дойдоха и първите точки за пробив в мача! За наша радост те се откриха пред Димитров, който поведе с 40:15 след щастлива намеса на мрежата. В ключовия момент Карлович не успя да вкара скъпоценния за него първи сервис, Гришо направи отличен ретур на второто подаване на хърватина и се стигна до разиграване, което беше набързо спечелено от Димитров – 2:1 след пробив!

Този пробив се оказа напълно достатъчен за Григор да спечели сета и мача, с което да си подпечата участие в трети кръг в Рим за първи път в кариерата си!

201879d1P7b7573d870427a702b93a3e5139e6af4

източник: tennis24.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published.