sum-330x220

Единственият останал европеец в елитната сумо дивизия Даниел Иванов – Аоияма записа една от най-престижните победи в кариерата си тази сутрин, след като се справи със съпротивата на силния „одзеки“ (голям шампион) Кисеносато.

След три поредни загуби от Великите шампиони в сумото в първите три кръга на турнира за Купата на императора в Токио, Аоияма отново срещна изключително труден съперник, но поднесе една от изненадите в надпреварата до момента.

С мощна атака от самото начало на схватката Даниел Иванов не позволи на Кисеносато да окаже съпротива и го изтласка от дохьото с любимата си техника „ошидаши“. Така елховският сумист записа първа победа в Токио и вече има баланс 1 успех и 3 поражения.

Това е втора поредна победа на Аоияма над Кисеносато, след като го надви с „ошидаши“ и през януари тази година, с което прекрати серията си от загуби в първите им пет двубоя. Успехът на българина не бе единствената изненада в 4-ия ден на турнира в Токио.

Утре на Даниел отново му предстои тежка задача, защото ще се изправи срещу „секиваке“ Гоедо, срещу когото няма успех в седем поредни двубоя.

източник: elhovonews.info

Leave a Reply

Your email address will not be published.