Lamborghini са известни с направата на радикални специални автомобили от време на време, a миланският coachbuilder Zagato има история за превръщането на специални автомобили във  фантастични такива.

А сега това е Lamborghini 5-95 Zagato, която току-що направи своя дебют в Италия престижния Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Това е популярно място за авто производителите да направят сензация със смели еднократни и концептуални автомобили и 5-95 със сигурност прави сензация монтаж, муцуна като на риба сом.

Под цвета на изгоряла портокалова кожа се крие 5-95 Lamborghini Gallardo LP570-4. Ние не сме сигурни дали той е бил модифициран за по-висок резултат, но 570 к.с., 5.2-литров средно разположен V10 стандартната колата трябва да се неща, които се движат доста бързо.

Запазената марка Double Bubble“ покрив  е спазена и при Zagato оригамиостри ръбове присъщи за автомобила са омекотени от зейналата предна решетка (виждали сме това лице и преди) и кръгли стопове оборудвани на задницата. Структурата Gallardo е най-забележима в профил просто проверете, че beltline а тръбите и отвори намерени на стоковата кола са на всички редовни места, въпреки че са  променен.

photo  Zagado

photo Zagado

За да бъдем брутално честни, ние не сме сигурни дали това е класика“ Lamborghini и Zagato го казва е, но  разликата започва да се усеща. Дизайнът е шокиращо странен и отчетливо различен от Lambo; сравнения с Spykers са справедливи, като Zagato заема своето перо към холандският авто мейкър за С12.

photo Zagado

photo Zagado

Както и при много от творенията на Zagato, за 5-95 вече се говори че  е насочен в гаража на колектора Albert Spiess, където ще бъде „основно парче“ от колекция изобилстваща от ламборгинита и Zagato лимит едишън.

 5-95 не е първият Lamborghini с който Zagato се е разпалил. Въпреки че coachbuilder е може би най-известен със своите сътрудничества с Aston Martin, партньорството си с Lamborghini се простира почти по целия път обратно към произхода Raging Bull . The 350 GT-базиран 3500 GTZ направи своя дебют през 1965 г., последвано от Diablo базираната Raptor, Канто L147 и LM 003 Борнео джип.

Истоията оригинално излезе от “Lamborghini 5-95 Zagato one-off debuts at Villa d’Este”  Autoweek.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published.