Девета поредна победа от началото на сезона постигна „Левски“ Чикаго 2014 в първенството за над 30-годишни в Премиерлигата. „Сините“ победиха с 5:1 полския тим „Стари Бики“ 1983. Първото попадение за нашенците падна в средата на първата част, когато Владимир Вукайелович отбеляза с удар извън наказателното поле за 1:0. На няколко пъти домакините имаха възможност да изравнят, но вратарят Христо Христов показа страхотни рефлекси и опази българската врата суха. До края на първата част, с техничен удар от дъгата на наказателното поле, Танко Дяков нацели горна греда.

Танко Дяков

С подновяването на играта българите направиха триходова комбинация, която завърши с гол на Росен Каптиев за 2:0. Пет минути по-късно, след индивидуална грешка в „синята“ защита поляците намалиха на 2:1. Отново последва подем в играта на „Стари Бики“ и се наложи Христо Христов да показава класата си за пореден път. Този резултат се запази до 86-минута, когато в рамките на пет минути левскарите вкараха три попадения за крайното 5:1. Първо опитният Мирослав Манолов се възползва по най-добрия начин от объркване в играта на поляците, които претендираха за засада и спряха да играят. Манолов продължи напред към противниковата врата и покачи на 3:1. На следващата българска атака обезверените съперници инксираха нов гол за 4:1. Попадението бе дело на Мирослав Николов, който вкара с прехвърлящ диагонален удар от далеч. Последният гол в мача за 5:1, отбеляза отново Миро Манолов с техничен удар покрай полския страж.

Голмайсторът Мирослав Манолов

„Резултатът лъже, мача беше труден за нас, ако не бяха добрите намеси на вратаря Христо Христов и добрата работа на защитата и опорните халфове, с изключение на грешката при гола, можеше и да загубим мача. Опонентите се хвърлиха срещу нас и през цялото време подържаха високо темпо. Вярно е, че ние държахме повече топката, но напрежението изчезна чак, когато вкарахме третия гол. Когато поляците видяха, че няма какво да губят и се оголиха отзад, им вкарахме три бързи гола. В мача за щатската купа трябва да сме по-концентрирани в завъшващата фаза, защото италианците са много опасен съперник и ще накажат всяка наша грешка“, коментира организаторът на „Левски“ Чикаго – Николай Василев.

Левият бек Асен Василев и вратарят Христо Христов

Този четвъртък (12 юли) от 7:30 часа вечерта на адрес: Wheeling High School, 900 S Elmhurst Rd, Wheeling, IL 60090, „Левски“ ще изиграе полуфиналната си среща, от турнира за купата на щата Илинойс с италианския „Интернационал“ 1996.
Припомняме ви, че през първите два сезона от съществуването си (2014 и 2015), „Левски“ Чикаго загуби два поредни финала за щатската купа от „Интернационал“. През първата година сините водеха с 2:0 и допуснаха обрат до 3:2, а на следващата година отстъпиха с 2:0. През 2016 година, отново на финала, „Левски“ си върна за загубите на италианците, след победа с 5:2. Тогава българите спечелиха щатската купа в годината, когато Илинойската щатска асоциация по сокър навърши 100-годишен юбилей. Този четвъртък двата отбора се срещат за първи път на полуфинал за щатската купа.

Галерия снимки:

„Сините“ се радват на гол

Поздравления за гола на Росен Капиев

Голмайсторът Владимир Вукайелович

Ивайло Иванов

Георги Георгиев

Ивалин Гунчев

Голмайсторът Мирослав Николов

Българите изграждат стена

Христо Драганов

Асен Василев

Стефан Златев

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.