Плейофите трябва да бъдат сигурно нещо за Чикаго Булс,  и ще се стремят да постигнат пета поредна победа  в петък срещу Детройт Пистънс в Двореца на Оубърн Хилс. 

Булс са обратно на игрището след All-Star почивката и записаха четвърта поредна победа с 113-98 победа миналия четвъртък над Леброн Джеймс и Кливланд Кавалиърс. Джеймс имаше 31 точки на 12-на-26 стрелба. 

Derrick Rose прави 12 от своите 24 изстрела по пътя към 30 точки за Булс и Тони Снел вкара 22 точки. Пау Гасол и Йоаким Ноа записха дабъл дабълс, като Гасол е записал 18 точки и 10 борби. Ноа отбеляза 10 точки,  заедно с 15 борби за Булс, който имаха повече точки във всеки четвърт от мача и са имали 24 сгрешени топки срещу 16 наКливланд. 

„Ние бяхме просто щастлив да (посочете All-Star почивката) на добра бележка,“ каза Роуз. „Играхме приличен баскетбол тази вечер.“ 

Чикаго, които е на трето място в Източната конференция, ще се опита за трети пореден път да победи при гостуване и е един от най-добре играещите отбори като гост този сезон с рекорд 19-9. След посещение Детройт, Булс ще започнат седем домакински мача в събота срещу Финикс, Milwaukee, Charlotte, Минесота, Лос Анджелис Клипърс, Вашингтон и Оклахома Сити. 

Булс са 11 и 3 като гости срещу противници от Източната конференция. 

Гардът на Биковете Джими Бътлър (рамо) и Кърк Хайнрих (пръсти) са обявени като „вероятни“ за мача в петък вечер. Бътлър е средно 20,4 PPG този сезон и имаше шест точки в All-Star Game в неделя. Гасол е публикувал 10 точки и 12 борби в Madison Square Garden. 

Детройт е все още жив за място в плейофите, в слабия изток и са на две игри от осмото последно място даващо право на плейоф. 

Пистънс са загубили седем от последните си 11 мача, и се отправиха към почивката след като миналата сряда паднаха 104-87 от Сан Антонио Спърс в първия от пет мача като домакин. 

D.J. Augustin вкара 22 точки и Kentavious Caldwell добави 20. 

„Тяхното нападение беше много добро и ние бяхме една стъпка бавни. Мислех, че ние наистина се борим упорито“, каза треньорът Пистънс Стан Ван Гънди. 

Отборът на Ван Гънди загуби два поредни мача у дома и е 10-18 в Двореца този сезон. Пистънс също ще бъде домакин на Вашингтон, Кливланд и Ню Йорк. 

Детройт не седеше тихо, преди крайния срок на трансфери в четвъртък и  участва в сделка с три отбора с Джаз Оклахома Сити Тъндър и Юта. 

Оклахома получи Енес Кантер и 3-точков специалист Стив Новак от джаз и има Augustin и предаде Кайл Singler от Детройт. В замяна, Оклахома Сити изпратени  гарда Реджи Джаксън за Пистънс и изпрати ветеранът център Кендрик Пъркинс в Юта. 

Юта също получи новобранец напред Grant Jerrett, правата за германския център Тибор Pleiss и бъдещ първия кръг от драфта от Оклахома Сити, както и 2017  втори кръг от драфта от Детройт. 

Но не спира дотук. 

Бостън Селтикс продадоха Тейшон Принс на Пистънс и придобиха гарда Айзеа Томас от Финикс. В замяна на Prince, който изигра първите си 10-те сезона за Детройт, Селтикс дойдоха напред Jonas Jerebko и Gigi Datome от Пистънс. 

Prince, 34, спечели титлата на NBA с Пистънс през 2004 г. Той бе продаден на Мемфис Гризлис в сделка с три отбора през януари 2013 г. и е придобита от Бостън миналия месец в още три отбора сделка също с участието на Ню Орлиънс. 

Detroit претърпяна загуба в Чикаго 102-91 на 10 Ноември и Rose вкара 24 точки. Гасол се отчете с 17 и 15 борби, докато Пистънс получиха 16 точки и 10 борби от Грег Монро. 

Булс и Пистънс ще се срещнат отново 21 март и 3 април Чикаго спечели три поредни и 22 от последните 24 мача в тази серия.

Ако сте фенове на дневните фантъзи лиги, можете да се регистрирате тук, и да се възползвате от намаление при първия ви депозит.

Leave a Reply

Your email address will not be published.