Павел Славов в атака за „Миньор“ Чикаго

04

Андрей Василев за Миньор

През изминалият уикенд се проведе 32-я футболен турнир, организиран от „Грийн Лайт“ в памет на бившият футболист и треньор в немската школа – Стефан Зимер. За първи път в най-силната „опън“ девизия беше допуснат до участие български отбор в лицето на „Миньор“ Чикаго. „Чуковете“ се събраха за пръв път от два месеца насам и видяха, че дяволът не е толкова черен изигравайки достойни мачове с най-старите и силни отбори в щата Илинойс. Поради дългата пауза между двата полусезона в Метрополитан Сокър Лийг, турнира изигра ролята на част от подготовката за втория полусезон, където се видя формата на футболистите. През съботния ден „жълто-черните“ загубиха и трите си мача, които бяха във формат: две полувремена по 20-сет минути, без почивка и засади.

02

Иван Иванов чисти топката с глава

Първия ден от турнира „Миньор“ игра с немския „Швабен 1926“ и загуби с минимално 1:0, като българите удариха греда. Втория мач срещу „Юнайтед Сърбс“, „винкелите поведоха с гол на Дамян Димов, но малко след това сърбите върнаха попадението и резултата стана 1:1. Междувременно заваля пороен дъжд, който прекъсна мача. След около два часа играта беше подновена, но терена беше в окаяно състояние и при всеки шпагат футболистите се къпеха, а топката се спираше където си поиска. Западните ни съседи вкараха още две попадения, едното от който от дузпа. Така завърши и мача 3:1 в полза на най-добрия сръбски отбор в САЩ. Съдия на този мач беше бившият международен рефер от родната „А“ група – Валентин Рударски.

11

Съдията Валентин Рударски

Третия мач на „миньорци“ беше веднага след втория с домакините от „Грийн Лайт 1956“. Наличието на двама професионални футболисти, излезли от школата на клуба, си пролича веднага, Gordy Gurson и Bobby Hurwitz вкараха по едно попадение, което беше достатъчно за победа с 2:0. Така, „чуковете“ стартираха с три загуби в първия ден на турнира. И трите противника на „жълто-черните“ бяха от горната полупрофесионална „Майсторска“ група на Метрополитан Сокър Лийг, за където „Миньор“ Чикаго се е устремил.

03

Голмайсторът Ивалин Гунчев стреля с глава

На следващия ден рано сутринта „Миньор“ Чикаго загуби с 5:1 от гръцкия тим „Хеленик“, „винкелите“ поведоха с 1:0 с гол на Ивалин Гунчев, но играта с 10-сет човека, без смени при „жълто-черните“, предопредели загубата. В предпослената си среща „Миньор“ Чикаго постигна първа победа с 3:0 срещу „Стинг“. Първия гол за „чуковете“ отбеляза след рикушет ветерана Тони Тодоров, който отклони топката с глава, която капитана Благой Вълчев насочи хубаво от пряк свободен удар. Другите две попадения бяха дело на Ивалин Гунчев. Последния мач срещу „Викингс“, „винкелите“ спечелиха със служебен резултат 3:0, поради неявяването на противника.

05

Асен Василев в атака за „Чуковете“

„Радваме се, че за първи път участвахме на този турнир, за нас е важно, че при този натоварен график, лошия терен и горещината се запзаихме от контузии. Все пак от два месеца играем само по-залите, за да подържаме форма. Много от момчетата отсъстваха и това допълнително ни затрудни при определянето на състава.“, коментира капитана на „Миньор“ Чикаго – Благой Вълчев.

[embedvideo id=“Znj0zd4lfZ8″ website=“youtube“]

Николай Василев, кореспондент на вестник „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.