Най-добрият български каратист – Захари Дамянов, спечели световната титла в родината на киокушин – Япония. Единадесетият световен шампионат се проведе в столицата Токио. В абсолютна категория, българинът победи всичките си съперници в редовното време и не допусна продължения.

02

На почетната стълба

На старта, пред препъленената зала, варненецът препъна представителя на домакините. В полуфиналната схватка, Захари се справи с представителя на Сборня. На финала, нашето момче победи французина Джема Белхожа.

04

Съотборниците се радват на шампиона

Завоюваната световна титла е възможно най-високото отличие в киокушин карате, защото се провежда през четири години, като Олипмийските игри. За да участват в планетарната надпревара, всички каратисти играят квалификации. От цял свят бяха допуснати само 192-ма състезатели. Сенпай Захари Дамянов е ученик на Шихан Емил Костов, който също е световен шампион. Успехът на Дамянов е поредното голямо признание за личния му треньор Емил Костов, който освен като състезател е вече световен шампион и като треньор. Захари Дамянов е състезател по киокушин карате на клуб „Ичи Геки“.

03

Треньорът Емил Костов и Захари Дамянов

05
Захари Дамянов

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.