В отложен мач от първенството на Премиерлигата, в майсторската група, “Бодрост” Чикаго постигна трудна победа с 5:3 срещу “Униа”. В средата на първата част, младата надежда Велиян Михалев отбеляза гол шедьовър от пряк свободен удар, централно срещу вратата. Прецизната му стрелба събра паяжините от горния десен ъгъл на вратата за 1:0. Радостта беше кратка, защото пет минути по-късно, индивидуална грешка в българската защита позволи изравняване за 1:1.

Голмайсторът Иван Михалев

Намиращият се в страхотна форма – Мирослав Манолов, изведе с хитър пас зад защитата Стоян Трендафилов – Бонбона, който нацели тупкащата топка с удар от воле и направи безпомощен полския страж за 2:1. На следващата атака, малшанс за Миро Манолов, който разстресе гредата със силен удар от далеч. Малко преди края на първото полувреме, Ангел Баков открадна топка от ляво и подаде на Миро Манолов, който не сгреши сам срещу вратаря за 3:1. И точно когато “бодрите” момчета помислиха, че държат мача, поляците бързо върнаха гола за 3:2. Така завърши първата част, с гол аванс за българите.

Двамата голмайстори Стоян Трендафилов (в ляво) и Мирослав Манолов се поздравяват

С подновяването на играта, поляците изравниха със силен удар извън наказателното поле за 3:3. В 54-минута Дидо Радев и Миро Манолов си размениха няколко паса и с лекота стигнаха до вратата на съперника. Техничният Дидо Радев асистира с върната топка назад към точката на дузпата и Миро Манолов вкара за 4:3. Атаката за последното попадение в мача се разви като по учебник. Капитанът Траян Милушев даде дълъг пас по конец на Велиян Михалев по лявото крило, авторът на първото попадение в мача, напредна и с успореден пас изведе “старата лисица” Валентин Димитров – Бербатов, който отбеляза дежурния си гол за 5:3.

Голмайсторът Валентин Димитров (в средата)

“Времето беше много топло и задушно. До последно имаше напрежение в мача. Можеше да изпуснем на пръв поглед лесен мач. Поздравявам целия отбор за победата и специално голмайсторът Стоян Трендафилов, който навлиза във форма”, коментира играещият треньор на “Бодрост” – Александър Яновски.

След победата „Бодрост“ излезе на второ място във временното класиране на шест точки от лидера „Кразни Жасло“, но българите имат два мача по-малко.
Припомняме ви, че в майсторската група на Премиерлигата от българските отбори играли в нея, само „Балкан“ е ставал шампион през 2005 г.

Галерия снимки:

Стоян Трендафилов- Бонбона

    

Атанас Каракитуков

Асен Василев

Николай Янев

Петър Василев пробва шпагат

Траян Милушев

Ангел Баков

Играещият помощник-треньор Ивайло Баташки

Мирослав Николов

Дидо Радев скача за първа топка

Стражът Джон О“Конър с добра намеса

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.