Жребият за „Левски“ (Чикаго)

През изминалата седмица се изтегли жребия и бяха определени двойките в различните възрастови групи в турнира за щатската купа по футбол на Илинойс. Събитието се проведе в „Игълс клубхаус“ при домакинството на ФК „Игълс“. Главен организатор беше президентът на Илинойската щатска асоциация по футбол – Клаудио Фриго. Този сезон в турнира ще участват два български отбора – „Левски“ (Чикаго) и „Миньор“ (Чикаго). Съответно, „Левски“ във възрастовата група за над 30-годишни и „Миньор“ в отворената група. 01

В очакване на отборните представители

Миналата година „Левски“ (Чикаго) игра финал в турнира, където загуби от италианския „Интернационал“ с 3:2. По тази причина, „сините“ са поставени в турнира и ще играят направо на полуфинал на 26-ти юни (петък) от 7:30 ч. вечерта, срещу победителя от двойката „Торино“ – „Грийн-Лайт“. Мястото на срещата все още се уточнва и ще бъде известно след като се разбере другият полуфиналист. „Миньор“ (Чикаго) загуби на полуфинал миналата година от „Нейпървил Страйкърс“ с 4:1. Първият мач на „чуковете“ е този четвъртък (11 юни) от 8:00 ч. вечерта, на адрес: 1750 Techny Rd, Northbrook, IL 60062, с италианския тим „Интернационал“. Победителят от двата отбора ще играе на 19 юни с финалиста от миналата година „Нейпървил Страйкърс“. На жребия, представители на българската футболна общност, бяха помощник треньорът на „Миньор“ – Емил Миланов и футболистът на „Левски“ – Евгени Руссу.
Турнирът за щатската купа датира от далечната 1909 г. в отворената група и от 1984 г. при над 30-годишните. Единственият български отбор печелил купата на щата Илинойс е „Славия“ (Чикаго) при над 30-годишните през 2007 г. На два пъти български отбори са играли финали – „Миньор“ (Чикаго) през 2013 г. и „Левски“ (Чикаго) още със създаването си през миналата 2014 година.
03

Жребият за „Миньор“ (Чикаго)

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.