Спечелилият трофея на Шампионска лига през 2010 г. с „Интер“ – Кристиян Киву и настоящият му отбор при над 30-годишните „Триколори“, отпадна с 3:2 от борбата за купата на Илинойс от най-стария роден отбор „Балкан“ 2001.
Българите излязоха пределно мотивирани и успяха да изненадат румънците, които бяха подценили силата на българския тим.
Още в първите минути на двубоя балканци бяха по-активния отбор и на два пъти Костадин Шилев беше близо до отбелязването на гол. Освен него добри възможности пропуснаха Асен Василев и Валентин Димитров.
След по-активна игра и куп пропуски, максимата „Ако не вкараш, ще ти вкарат“, се потвърди за пореден път. В 45-минута, след извеждащ пас от ляво Кристиян Киву беше оставен непокрит и отбеляза гол в далечния ъгъл за 1:0.

Кристиян Киву и Ники Димитров

В средата на втората част румънците останаха с човек по-малко на терена, заради груб фал и оспорване на съдийско решение. Това отвори пробойни при северните ни съседи и най-добрият на терена в българския отбор Мирослав Николов вкара страхотно попадение с удар от 30 метра за 1:1. Пет минути по-късно отговорът на румънците не закъсня и специалистът при изпълнението на преки свободни удари Киву вкара второ попадение, извеждайки своите за 2:1. Десет минути преди края Асен Василев беше повален в румънското наказателното поле и реферът отсъди дузпа. Зад топката застана щатният изпълнител Васил Чирпанлиев, който вкара коженото кълбо в противоположния ляв ъгъл на плонжа, на вратаря. Пет минути по-късно Чирпанлиев центрира средно висока топка от дясно и намери отлично пласирания Валентин Димитров. Последният я обработи технично и разстреля вратаря за крайното 2:3.
Освен легендарният Кристиян Киву, за „Триколори“ цял мач игра друга звезда на румънския футбол Разван Кочиш, който за последно защитаваше цветовете на „Чикаго Файър“.
На полуфинала „Балкан“ ще срещне коравият отбор на „Торино“. Припомняме ви, че в последната среща между двата отбора за първенството „балканци“ победиха перуанците с 2:1.

Галерия снимки:

  

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.