Има огромни шансове дългоочакваният бой между Владимир Кличко и Кубрат Пулев да е на 6 септември в Хамбург. Това стана ясно, след като световната библия на профибокса www.boxrec. com вече обяви мача за насрочен. А за да се появи подобна информация точно на това място, е сигурно, че тя е потвърдена поне от щаба на единия от двамата съперници.

Посочена е дори и залата на бъдещия мач – арената О2 World, която за боксови двубои събира до 15 000 зрители.

Договор за мача обаче още не е подписан, а в момента вървят преговори между мениджърските компании на съперниците по условията на мача. Сигурно е, че по-голямата част от наградния фонд ще е за по-малкия брат Кличко, който притежава три от най-авторитетните шампионски поява при най-тежките боксьори – във версиите IBF, WBO и WBA. Няма съмнение, че украинецът ще заложи и трите корони, което превръща двубоя в сблъсък с изключителен залог. А пред Кубрат Пулев се отваря изключителният шанс не само да детронира славния боксьор, но и да спечели трите авторитетни трофея.

Мачът бе наложен слубежно от ръководството на Международната боксовия федерация (IBF), чийто официален претендент № 1 за титлата е Кобрата. И ако Кличко не бе приел да се бие с българина, щеше да загуби пояса, защото е отказал да го защити в определения срок, който отдавна изтече.

Намеренията на Владимир Кличко бяха първо да опита да спечели и шампионския пояс в най-авторитетната версия WBC, който дълго време бе притежание на брат му Витали. И така да обедини четирите най-важни титли на професионалния ринг. За последно това направи преди повече от 10 години британецът Ленъкс Луис, а преди него и Майк Тайсън.

Източник: trud.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published.