Двукратният шампион на щата Илинойс и настоящият шампион на САЩ при над 30-годишните – „Левски“ Чикаго отстрани в четвъртфинален мач един от най-опасните си съперници – гръцкия „АЕК“ Чикаго. В драматичен мач с много обрати, в който сините бяха поставени, българите се наложиха с 3:2.
В 13-минута гърците поведоха след странично хвърляне, което прехвърли синята защитата и противниковият нападател вкара сам срещу вратаря за 1:0. Отговорът на „Левски“ беше мигновен. В ответната атака Мирослав Манолов проби по лявото крило и подаде на Бато Радонич, последният стреля опасно, но гръцкия страж изби топката. В този момент капитанът Стефан Златев изскочи от ляво и засече коженото кълбо с глава, пращайки го в мрежата за 1:1.

От ляво на дясно: Бато Радонич, голмайсторът Стефан Златев и Мирослав Манолов

Пет минути по-късно, българите стигнаха до пълен обрат. Голмайсторът Стефан Златев подаде дълъг диагонален пас от ляво, по дясното крило на Миро Манолов. Последният овладя технично топката и подаде успореден пас на Бато Радонич, черногорецът стреля с едно докосване, от точката на дузпата и вкара за 2:1.

Голмайсторът Бато Радонич получава поздравления от своите съотборници

Малко преди края на втората част при гръцка контраатака, отново пас зад защитата позвили на гръцкия нападател да изравни за 2:2. Първото полувреме завърши при равен резултат.
С подновяването на играта сините направиха блестяща контраатака. Дясното крило Бато Радонич получи топката и след самостоятелен пробив отбеляза победното попадение за 3:2.

Евгени Михайлов

След гола гърците се изнервиха и започнаха да влизат остро при единоборствата. При един от грубите фалове срещу Евгени Михайлов, гръцки играч получи втори жълт картон, съответно червен и беше изгонен. Друг негов съотборник оспори остро съдийското решение и той също получи втори жълт картон и напусна играта. Противно на очакванията, останали с двама души по-малко, гърците не се предадоха и създадоха още няколко голови положения, с които вратарят и защитниците на „Левски“ се справиха със задружни усилия.

Николай Василев награждава Евгени Руссу

На почивката на мача финасовият директор Евгени Руссу беше награден със специален плакет от организатора на „Левски“ Чикаго – Николай Василев. Целият отбор изпрати сърдечно Евгени Руссу, който взе решение, да се прибере със семейството си, за постоянно в България. Той обеща, че въпреки голямото разстояние, ще продължи да се занимава с финансовите дела на отбора и ще помага с каквото може.

Сините изпратиха сърдечно Евгени Руссу

„Доволен съм от победата, но не мога да кажа, че съм щастлив, защото Евгени Руссу ще ни липсва. „АЕК“ са може би най-трудният ни съперник, те винаги се хвърлят много срещу нас. Форматът на турнира за щатската купа, позвлоява да се канят играчи и от други отбори. Гърците се бяха подготвили много добре. В това съревнование имахме късмет и победихме. Когато мачовете са през седмицата е много трудно да събереш боеспособен отбор. В този мач имахме проблеми в защитата. Благодаря на опитния Росен Каптиев, който като истински лидер, игра цял мач на нетипичната за него позиция централен защитник и въпреки болките в крака изкара целия двубой. Всяка година става все по трудно да се задържим на върха. Гледаме към следващия съперник и се надяваме да спечелим за трети пореден път щатската купа“, коментира организаторът на „Левски“ Чикаго – Николай Василев.

Росен Каптиев (на преден план) игра цял мач като централен защитник

Тази неделя, заради националния празник на САЩ – 4 юли, няма мачове за първенството в дивизията на „Левски“. На полуфинала за щатската купа сините ще играят с италианския „Интернационал“ 1996, който победи с 1:0 „Лайтенинг“. Времето и мястото на срещата, тепърва ще се уточняват между двата отбора и Илинойската щатска асоциация по футбол.
В другия полуфинален мач един срещу друг се изправят перуанският „Атлетико Торино“ и полският ‘Игълс“ 1940.

Галерия снимки:

Мирослав Манолов скача за първа топка

  

Голмайсторът Бато Радонич се бори във въздуха

Миро Манолов

Главният рефер показва строгост

Голмайсторът Стефан Златев

Владимир Вукайелович

Михаило Добрасинович

 

Дарко Караматич

Бато Радонич се радва на победния гол

Традиционните спречквания между балкнските народи

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.