01

„Левски“ (Чикаго) – Шампион

„Левски“ (Чикаго) победи с най-великия резултат на този свят 7:2, като гост неудобния съперник „Селтикс“ (Сент Чарлс). „Сините“ спечелиха втора поредна шампионска титла с еднакви точки с втория „ДиПол“ и осем гола преднина. Голямата победа не дойде лесно за българите, които падаха на полувремето с 2:1. В 12-минута Ивайло Кръстев откри резултата с прехвърлящ удар от дъгата на наказателното поле, топката уцели горна греда и влезе изненадващо за 1:0. Десет минути по-късно домакините изравниха с атака по-дясното крило за 1:1. В 41-минута американците вкараха гол от 100% засада, вратаря на „Левски“ – Петър Силва спря да играе, защото помисли, че засадата е отсъдена. Страничния съдия не реагира и резултата стана 2:1 за „Селтикс“. С подновяването на играта Георги Георгиев стреля от далеч, топката рикушира в играч на домакините, получи се голяма парабола, която прехвърли вратаря и кълбото влезна под гредата за 2:2. Малко след това Стоян Стойчев вкара за 3:2. Гол-шедьовър направи легендата Тони Тодоров, който след самостоятелен рейд през центъра покачи на 4:2 и внесе успокоение в „сините“ редици. В 64-минута Венцислав Динков шутира от далеч, топката рикушура в защитник и излъга вратаря за 5:2. Пет минути по-късно Васил Чирпанлиев натресе греда, топката се върна в добре пласирания Стоян Стойчев, който вкара за 6:2. Крайният резултат 7:2, оформи отново Венци Динков с удар от далеч.

02

„Сините“ се радват на поредния гол

„Не съм се съмнявал, че ще победим, независимо че губехме на полувремето. Нашия отбор беше по-класен и това си личеше. Просто ни трябваше време да влезнем в ритъм. Напълно заслужена победа и се надявам отбора да върви напред. В началото на сезона тръгнахме слабо, но постепенно започваме да възвръщаме формата. Надявам се, в турнира за купата да сме в добра спортна форма, да имаме късмет и да я вдигнем за втори пореден път“, коментира мениджъра на „Левски“ (Чикаго) – Пламен Бежански.

04

Поздрави за Георгиев

„Първо честито на всички, които ни подкрепят и на играчите. Миналата година когато създадохме отбора искахме да вдигнем възможно най-много купи за юбилея на „Левски“ (София). С цената на много усилия и ентусиазъм успяхме да направим требъл. Тази година титлата дойде по-трудно, но щом е акустирала отново на синия бряг, значи сме я заслужили като най-добър отбор през сезона. В турнира за купата ще бъде още по-трудно, защото всички отбори стягат редиците и се хвърлят, особено срещу най-добрите“, коментира капитана на „Левски“ (Чикаго) – Александър Карабелски.

07

Венци Динков получава поздравления

Тази неделя „сините“ стартират участието си в турнира за купата на лигата в „бялата“ дивизия при над 30-годишните. В четвъртфинален мач „Левски“ ще срещне коравия полски отбор „Стари Бики“. Мачът ще се изиграе от 11 часа сутринта централно американско време на адрес: 1780 Longboat Dr, Elk Grove Village, IL 60007.

Галерия снимки:

DSC_0304

Костадин Шилев

gf

Вратаря Питър Силва

DSC_0303

Георги Георгиев

05

Стоян Стойчев

06

Легендата Тони Тодоров

08

Стоян Стойчев

dfgh

Тони Тодоров получава поздравления от публиката

DSC_0334

Евгени Руссу скача за висока топка

09

Програма на „Левски“ (Чикаго) за купата на лигата

10

Крайно класиране за сезон 2015

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.