„Левски“ Чикаго 2014 стартира подготовката за предстоящия сезон, със силно представяне на турнира на средно-западните щати в зала. „Сините“ станаха вицешампиони още с първото си събиране за годината.
В груповата фаза „Левски“ постигна драматична победа с 6:5 над шампиона „Игълс“ 1940. Поляците водеха през цялото време в резултата, но в последните секунди българите обърнаха мача. В герой на двубоя се превърна Георги Георгиев – Рейнджъра, който вкара победния гол, десет секунди преди края на мача. Преди това той отбеляза още едно попадение.

Георги Георгиев – Рейнджъра

Бившият футболист на „Партизан“ Белград – Владимир Вукайелович, също наниза два гола за победата. По веднъж се разписаха бившият професионален играч Танко Дяков и Христо Драганов.

Във втория мач в групите, „Левски“ загуби с 5:3 от „Фалконс“. Българите водеха мача и резултата през цялото време, но накрая се отпуснаха и загубиха по-подобен начин в края на срещата. Два гола за „Левски“ вкара сърбинът Владимир Вукайелович, а веднъж отбеляза Танко Дяков.

Танко Дяков

На полуфинала „сините“ изиграха най-добре организирания си мач и победиха с 4:2 победителят в група „А“ – „Лайтенинг“. Отново два гола за „Левски“ вкара Владимир Вукайелович, единият от дузпа за груба игра срещу него. По едно попадение отбелязаха Павел Радев и Христо Драганов.

Владимир Вукайелович

На финала, „Игълс“ 1940 си върнаха за загубата в груповата фаза и „сините“ загубиха с 6:0. Още в 1-та минута, поляците поведоха с гол от далечно разстояние. Този резултат се запази до 20-та минута. Професионалният вратар на „Игълс“ – Пьотър Слива, спаси всички опасни удари към своята врата. Левскарите се изнервиха и поради различни причини бяха три пъти с човек по-малко на терена. В тези минути, „сините“ инкасираха още две попадения. Последните три гола за „Игълс“ паднаха в последните три минути на двубоя, от добре организирани контраатаки.
През цялото време, на вратата на „Левски“ Чикаго пази полевият играч – Димитър Стойков. Мачовете в групата бяха с времетраене 40 минути, без полувреме. Полуфиналът и финалът се играха по 30 минути. За двубоите отговаряха по трима съдии, двама на игрището и един извън него.

Димитър Стойков

„Преди турнира искахме просто да се преброим за мачовете на открито, защото цяла зима не сме играли заедно. Честно казано, не сме очаквали да играем финал, защото не се събрахме оптималния състав, а и нашата сила е на голям терен. Въпреки това апетитът дойде с яденето и с всеки изминал мач все повече вярвахме, че можем да станем първи. Не успяхме, но сме доволни, че стигнахме до финала. Посвещаваме това силно представяне в зала на новия ни спонсор – Михаил Михайлов, президент на транспортна компания „Montway“, коментира финасовият директор на „Левски“ Чикаго – Евгени Руссу.

Евгени Руссу

Купата на средно-западните щати е единствената, за която „Левски“ се е борил и не е успял да спечели до този момент. Още със създаването на отбора през 2014 г., българите останаха на един гол от вдигането на трофея. Тогава в щата Охайо, регламентът на турнира не позволи финал между двата най-добри отбора. „Левски“ остана втори, на един гол след първите, без загубен мач. През миналата 2016 г., в щата Мичиган, „сините“ станаха трети. Сега на същия турнир в зала „Левски“ игра финал.

Галерия снимки:

„Левски“ Чикаго – Вицешампиони на средно-западните щати в зала

    

Капитанът Александър Карабелски

Стефан Златев


Момент, след като съдията е свирил дузпа срещу „Левски“

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.