„Левски“ (Чикаго) с купата на лигата

02

Президентът на ПСЛ – Клаудио Фриго, връчва купата на капитана Александър Карабелски

  „Левски“ (Чикаго) вдигна купата на Премиер Сокър Лийг, след убедителна победа с 5:0 над другия финалист „Селтик“ (Сент Чарлз). Бившият професионален футболист – Росен Каптиев, откри резултата за 1:0 в 11-та минута. Пет минути по-късно, Костадин Шилев вкара за 2:0. Първото полувреме завърши при този резултат. В началото на втората част, Евгени Михайлов разстреля с топовен удар от далеч противниковия вратар за 3:0. В 63-та минута след самостоятелен пробив, легендата Тони Тодоров отбеляза за 4:0. Крайния резултат 5:0 оформи отново Костадин Шилев. Веднага след щастливия финал, президентът на Премиер Сокър Лийг и Илинойската Щатска Сокър Асоциация – Клаудио Фриго, награди с медали победителите и връчи купата на капитана Александър Карабелски.

????????????????????????????????????

Голмайсторът Костадин Шилев

„Отличен мач за „Левски“. Контролирахме играта от първата до последната минута. Всички се представиха на ниво и бяхме с класа над противника. Хубаво беше, че всеки изявяваше желание да играе и с настроение се опитваше да покаже какво може. Срещу „Интернационал“ балансът ни е отрицателен, имаме два загубени финала и е крайно време да си върнем за това с една хубава победа. Надявам се всички да излязат с амбиция и да ги победим“, коментира мениджърът на „Левски“ (Чикаго) – Пламен Бежански.

03

Капитанът Александър Карабелски и треньорът Пламен Бежански

„Бяхме по-добрия отбор и това се виждаше от самолет. Имаше нервни ситуации, провокирани от някои играчи на „Селтик“, но това е нормално. Този отбор е един от създателите на лигата и в един момент идва „Левски“, и ги бие където ги хване. Надявам се да се съберем за Суперкупата и да си върнем на италианците“, каза капитанът на „Левски“ (Чикаго) – Александър Карабелски.

????????????????????????????????????

Димитър Стойков и Росен Каптиев

Финалът за суперкупата между Левски Чикаго и италиянския Интернационал все още се уточнява между двата отбора и ръководството на лигата. По всяка вевроятност ще се играе в неделя следобяд на 8-ми ноември, за което допълнително ще ви информираме. Напомняме ви, че „сините“ спечелиха требъл през миналия сезон и го посветиха на 100-годишния юбилей на „Левски“ (София). Също така „Левски“ (Чикаго) има дава загубени финала за щатската купа на Илинойс срещу италианците. През сезон 2014, „Левски“ загуби с 3:2, а тази година „сините“ отстъпиха с 2:0.

????????????????????????????????????

Легендата Тони Тодоров

????????????????????????????????????
Клаудио Фриго награждава Андон Ценов
????????????????????????????????????
Организаторът Николай Василев
09
Светлинното табло в края на мача
10
Пътят на „Левски“ за купата през сезон 2015

[embedvideo id=“AljnPp0SFAM“ website=“youtube“]

Радостина Павлова, кореспнодент на в-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.