„Левски“ Чикаго 2014 вдигна купата02

Костадин Шилев (в средата) получава поздравления

Единственият български шампион тази година „Левски“ Чикаго спечели и купата на Премиер Сокър Лийг във възрастовата група за над 30-сет годишни. „Сините“ победиха убедително на финала с 4:0 вицешампионът „ДиПол“. През първата част американците бяха „паркирали рейса“ пред собствената врата и „сините“ трудно намираха пролуки в сгъстената защита. Играта се водеше предимно в половината на „ДиПол“, където българите разиграваха добре, но липсваше завършващия удар за да влезе топката в очертанията на вратата. В 17-та минута Тони Тодоров гърдира към Евгени Михайлов, който с бомбен удар стреля над вратата. Пет минути по-късно Стоян Стойчев изкочи зад защитата и с глава я върна към точката на дузпата, където вратаря с върха на пръстите изпревари Тони Тодорв и изби. Първото полувреме завърши при нулево равнство.

03

Президентът на ISSA и PSL – Клаудио Фриго награждава капитанът Александър Карабелски

В 49-та минута Васил Чирпанлиев изведе бесарабския българин Георги Недев от ляво и той с хубав плътен удар с левия крак вкара топката в противоположния ъгъл за 1:0. След инкасирането на гола, американците нямаше какво да губят и започнаха по-често да поглеждат към вратата на „Левски“. Това отвори пространства в тяхната половина и при една контраатака, след самостоятелен пробив от лявата страна Стефан Златев, навлезе в наказателното поле, стигна до аут линията и от там върна топката по земя на Костадин Шилев, който с едно докосване я прати във вратата за 2:0. Малко по-късно Васил Чирпанлиев и Костадин Шилев направиха двойно подаване през центъра, при което Васил Чирпанлиев се оказа очи в очи срещу вратаря и направи резултата класически 3:0. Десет минути преди края Тони Тодоров пое топката от дясно, премина между двама защитници и видя нахлуващия Костадин Шилев, пусна коженото кълбо покрай последния защитник и за бързоногия Шилев, не беше проблем да прати топката за четвърти път в мрежата на „ДиПол“, оформяйки крайния резултат в мача.

05

Васил Чирпанлиев в атака за „Левски“ Чикаго

След края на мача футболистите на „Левски“ Чикаго бяха наградени с медали лично от президентът на Илинойската футболна асоциация – Клаудио Фриго. Пръв купата пое капитанът Алексанър Карабелски.

06

Стоян Стойчев скача за първа топка

„Трудно първо полувреме, но след първия гол всичко си дойде на мястото. Преди него нямаше никакви пролуки за нашите нападатели, но след това решихме бързо мача. Задачите, който си бяхме поставили при създаването на отбора ги изпълнихме почти на 100%. Направихме дубъл в годината на 100-годишнината на „Левски“ София. Играехме на два финала за щатската купа и купата на средно-западните щати. Малко не ни достигна да ги спечелим, отдаваме го на това, че отбора се сработва през тази първа година на своето съществуване. Едно от най-важните неща е, че завършваме без сериозни контузи сезона, с изключение на Стоян Младенов. Надвяме се, следващата година да е още по-успешена.“, каза мениджърът на „Левски“ Чикаго – Пламен Бежански – Газдата.

Галерия снимки:

DSC_0389

 

Щастливите победители

04

 

Бесарабският българин Георги Недев (с купата) вкара първия гол за „сините“

DSC_0115
Светослав Иванов чисти с глава

levski cup winner 2014

Пътя на „Левски“ Чикаго 2014 до вдигането на купата

[embedvideo id=“aqavum1iyrU“ website=“youtube“]

Николай Василев, кореспондент на вестник „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.