„Левски“ (Чикаго) ще стартира в първи официален мач тази неделя, като гост на „Селтик“ (Сент Чарлз), в бялата дивизия на ПСЛ. Шотландците са традиционно неудобен съперник за българите. Мачът ще се изиграе от 9:30 ч. сутринта, на адрес: 3565 Legacy Blvd, St Charles, IL 60174.

05

Двата отбора преди началото на мача

Междувременно, сините изиграха приятелска среща с българския „Бодрост“, който се състезава в „отворената“ група на Премиерлигата. Мачът завърши с резултат 5:3, в полза на младите. В началото „Левски“ поведе със страхотен гол от далечно разстояние на Йорадн Радев. „Бодрите“ момчета изравниха, чрез Павел Славов за 1:1. „Сините“ отново поведоха с гол на Мартин Минков за 2:1. Малко преди края на първата част, Дамян Димов изравни за 2:2.

02

Христо Драганов (с топката) и голмайсторът Дамян Димов

С подновяването на играта, „Бодрост“ поведе с нов гол на Димов за 3:2. Пет минути по-късно, Васил Чирпанлиев изравни от дузпа за 3:3. В средата на второто полувреме, след ситуация от 100% засада, „Бодрост“ поведе с второ попадение на Павел Славов за 4:3. Заради липсата на странични рефери, нарушението не беше отчетено. На следващата атака, благодарение на доброто включване на Станислав Илиев, младите вкараха чрез опитния Валентин Димитров за крайното 5:3. Главен съдия на мача беше Илия Цицков.

DSC_0240

Капитанът Александър Карабелски и Иван Иванов

„През първата част владеехме положението и логично водехме в резултата и играта. След средата на второто полувреме, отпаднахме физически и загубихме инициативата, а от там и мача. В подготвителния период изиграхме три контролни мача с по-млади състави, за да си видим по-добре грешките. За нас е важно да побеждаваме в официалните мачове“, коментира капитанът на „Левски“ (Чикаго) – Александър Карабелски.

03

Евгени Михайлов (с топката) и голмайсторът Валентин Димитров

„Получи се оспорван и равностоен мач с много обрати. До последно не се знаеше изхода от двубоя. Футболиситие на „Левски“ максимално затрудниха нашия отбор с опита си. Доволни сме от победата, която ще ни даде самочуствие в първия официален мач от новия сезон“, каза помощник-треньорът на „Бодрост“ – Александър Яновски.

„Бодрост“ ще играе в неделя от 11:00 ч., в Елк Гроув с „Босна и Херцеговина“.

Галерия снимки:
04

Голмайсторът Павел Славов и Евгени Михайлов

DSC_0078

Евгени Михайлов

DSC_0080

Евгени Руссу

DSC_0207

Ветеранът Костадин Везьов поздравява голмайсторa Мартин Минков

DSC_0318

Костадин Везьов влиза на скорост в наказателното поле на „Бодрост“

DSC_0279

Съдията Илия Цицков успокоява страстите

DSC_0297
Васил Чирпанлиев (с топката) отбеляза от дузпа

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.