02

 

„Левски“ Чикаго 2014 – „Интернационал“ 2:3 (Финал за купата на щата Илинойс при над 30-сет годишните)

Най-новият български тим „Левски“ Чикаго допусна първа загуба от създаването си като отбор, след като отстъпи с минималното 3:2 от италинаският „Интернационал“ финала за купата на щата Илинойс във възрастовата граница за над 30-сет годишните. „Сините“ изигра страхотен мач и бяха повече от достойни срещу именитият си съперник и може би само обиграност и опит не им достигна в мач от такъв ранг.

08

Легионерът Кили Гонзалес в атака за „сините“

В 16-та минута италианците пробиха по лявото крило и успяха да вкарат за 1:0. „Сините“ се вдигнаха в атака и Кили пропусна най-чистото положение за гол, след като не успя да намери очертанията на вратата сам срещу вратаря. В 33-та минута Васил Чирпанлиев започна атака по дясното крило с хитър пас с пета към Николай Трифонов, който подаде късо към легионера Кили, хондурасецът върна топката към настъпващият Васил Чирпанлиев, който отправи средновисок удар и изравни за 1:1. Пет минути по-късно българите получиха право за изпълнение на пряк свободен удар от дясно. Зад топката застана щатният изпълнител Васил Чирпанлиев, който прехвърли стената. Tопката кацна във вратарското поле, където Росен Каптиев, я засече с шпагат и с помоща на далечната гредата успя да вкара за 2:1. За съжаление малко преди края италинаците успяха да изравнят за 2:2. Така завърши първата част на мача.

04

Капитанът Александър Карабелски с добра намеса в защита

С подновяването на играта опорният халф на италианците беше оставен да напредне през центъра и след много късмет, рикушети и нарушение срещу вратаря Боян Петев, което не беше видяно от съдиите, вкара комичен гол, който беше напълно достатъчен за победата с 3:2. До края на мача Васил Чирпанлиев отбеляза страхотен гол от фал, но съдята го отмени с претекста, че е отсъдил непряк свободен удар. Малко след това Росен Каптиев беше грубо фаулиран в накзателното поле, но рефера не отсъди 100%-ва дузпа. Последното по-сериозно положение за „Левски“, поради липса на късмет, пропусна Елмаз Ходжа, който нацели страничната греда.

07

Сърцатия Георги Георгиев се преборва за топката с шпагат

„Мечтаехме за тази купа и за съжаление загубихме от отбор, който не ни превъзхаждаше. Липсваше ни концентрация в началото на двубоя и направихме детински грешки в защита. Хубаво, беше да спечелим, но да не забравяме, че това е първа загуба откакто отбора е създаден и то на втория такъв финал в историята на българския футбол зад граница. Сега трябва по най-бързият начин да се възстановим психически от тази загуба и да излезнем подготвени в мача за първенство в неделя.“

10

След мача с купата за вицешампиони на щата Илинойс

Припомняме ви, че „Левски“ Чикаго 2014 е създаден от „сини“ фенове зад океана по случай 100-годишният юбилей на клуба. Целта на отбора е спечелването на повече купи през юбилейният сезон. „Сините“ вече имат една титла на силния босненски турнир в зала „Байа“, а в първенството са едноличен лидеред и единствените с пълен актив от шест победи в шест мача и впечатляващата голова разлика от 35:4. До края на календарната 2014-та година „сините“ могат да атакуват и спечелят титлата, купата и евентуално суперкупата в Премиер Сокър Лийг.

09  Двата отбора се поздравяват преди началото на срещата

11

 

Стартовите 11-сет за двата отбора

[embedvideo id=“gvg35Fz2-5E“ website=“youtube“]

Николай Василев, кореспондент на вестник „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.