„Сини шампиони“

06

„Левски“ Чикаго 2014 е недостижим на върха два кръга преди края на шампионата

Най-новият изцяло български футболен клуб зад граница „Левски“ Чикаго 2014 спечели титлата в „бялата“ девизия за над 30-сет годишни в Премиер Сокър Лийг. „Сините“ ликуваха с титлата, още с първото си участие в първенството. „Левски“ Чикаго извъртя първо равенство като домакин 2:2 с основния конкурент за титлата „Де Пол“. Но и то беше напълно достатъчно за „сините“, който узакониха първото място два кръга преди края на първенството. Нашите са недостижими на върха с 40-сет точки, далеч зад българите на второ място са американците от „Де Пол“ с 28 точки. Още с първата атака Стоян Младенов изведе Георги Недев в коридор, бесарабският българин напреда и отбеляза за 1:0. Гостите изравнха резултата в началото на втората част 1:1. 03

Георги Георгиев в атака за „сините“

Малко по-късно Георги Недев излъга защитник в наказателното поле и беше спънат отзад. Главният рефер отсъди дузпа, която Васил Чирпанлиев реализира за 2:1. В 73-та минута при една контраатака „студентите“ успяха да изравнят за 2:2. Десет минути преди края на мача футболист на „Де Пол“ получи червен картон. „Сините“ се настаниха в половината на гостите и пропиляха куп положения за гол. На два пъти от пряк свободен удар Стоян Младенов нацели гредата, също на два пъти голмайсторът Георги Недев излизаше един на един с вратаря и пропускаше. „Левски“ нямаше късмет да отбележи и да продължи с поредица от победи, но пък „сините“ доставиха голяма радост на футболистие на съперника, които се радваха на точката срещу българите, все едно те са шампиони, а това говори достатъчно за респекта, който имат останалите отбори от новият шампион „Левски“ Чикаго 2014.

04

Тони Тодоров печели първа топка

„Добър мач, допуснахме неубедителни намеси в защита и ни вкараха два гола. Все пак важното , че станахме шампиони. В оставщите два мача без значение, ще излезем за честта си и ще се опитаме да завършим сезона без загуба. Гледаме напред към плейофите за купата на лигата.“, каза след мача капитанът на „Левски“ Чикаго 2014 – Александър Карабелски. Тази титла е първата извоювана цел, която си поставиха създателите на „Левски“ Чикаго 2014. Припомняме ви, че тимът е създаден от „сини“ привърженици на „Левски“ София по случай 100 годишния юбилей на отбора. Целта на тимът е освен вече спечелената титлата в първенството, купата и суперкупата на лигата. Тази неделя от 9:30 часа сутринта н адрес: 3565 Legacy Blvd, St Charles, IL 60174 „Левски“ Чикаго играе със „Сент Чарлз“.

05  
 Венцислав Динков в защита

Николай Василев, кореспондент на вестник „България“

[embedvideo id=“9SJzlnfMPHc“ website=“youtube“]

Leave a Reply

Your email address will not be published.