Отборът на Лудогорец се наложи с минималното 1:0 над Ботев Пловдив в финален мач от турнира за Купата на България. Единственото попадение в мача вкара Роман Безяк в 58-ата минута.

 

През първата част не се случи почти нищо интересно на стадион „Лазур“ в град Бургас. В 39-ата минута Ешпиньо центрира от фаул, Терзиев засече с глава, а топката се отби в горната греда. Защитникът обаче е бил в положение на засада.

 

В 58-ата минута Роман Безяк успя да открие резултата в полза на разградчани. В 60-ата минута се наложи съдията да прекъсне мача, след като феновете на „канарчетата“ обсипаха терена с фойерверки, а рекламните пана и хартиените ленти пламнаха. На стадиона влезе пожарна, която загаси пожара на стадиона. Междувременно двама фенове влязоха на терена, като Веселин Минев хвана единия и го призова да напусне. В края на двубоя Вандер Виейра направи изключително грубо нарушение срещу Михаил Александров и напусна терена.

 

Напрежението ескалира и феновете на Ботев Пд счипиха загражденията на стадион „Лазур“ и реферът отново прекъсна мача. Привържениците на „канарчетата“ навлязоха на терена. Съдията отново беше длъжен да прекрати двубоя.

текст: football24.bg

снимка: фейсбук

Leave a Reply

Your email address will not be published.