„Левски“ (Чикаго) направи пълен обрат и победи с 4:2 шампиона на регион III „Спортинг“ (Шарлот). Сините губеха с 2:0 до 50-минута, когато техничарят Владимир Вукайелович намали за 2:1. В 71-минута, след странично хвърляне за българите, синята девятка Мирослав Манолов изравни за 2:2.

Радостта на страничната линия след победния гол

И за двата гола на българите асистенциите направи Росен Каптиев, а минута по-късно отново той донесе радостта в сините редици за 3:2. Атака за победния гол започна от синята легенда Христо Йовов, който пресече пас в защита и подаде топката към Вукайелович.

Христо Йовов в атака

Сърбинът напредна по дясното крило и изведе Каптиев на стрелкова позиция. Пет минути преди края на мача Владимир Вукайелович отправи удар от далеч, който беше засечен от защитник на „Спортинг“ в собствената врата за крайния резултат 4:2.

Владимир Вукайелович

„Инфарктен мач! Поздравявам сърдечно целия отбор за този успех. Надявам се, да имаме късмет на финала. Тази победа е подарък за 33-тия рожден ден на нашия съотборник и приятел Танко Дяков.“, коментира старши треньора на „Левски“ – Пламен Бежански.

Днес на 19 август (събота) от 6:00 следобяд в зала номер едно на Ултимейт Сокър Арена в Понтиак, Мичиган „Левски“ се изправя на финала срещу трикратния шампион на Америка – ФК „Кристос“ от щата Мериленд.

Галерия снимки:

Сините се радват на гола

Голмайсторът Росен Каптиев

Христо Йовов

Голмайсторът Мирослав Манолов

Михаило Добрасинович

Сините изграждат стена

Георги Николов чисти на сигурно

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.