Васил Чирпанлиев в битка на втория етаж

06

Георги Ценов миг преди да отбележи

През изминалият уикенд се проведе 32-я футболен турнир, организиран от „Грийн Лайт“ в памет на бившият футболист и треньор в немската школа – Стефан Зимер. За първи път в турнира беше допуснат до участие най-добре представящият се български отбора в момента – „Левски“ Чикаго 2014.  „Сините“ имаха възможност и амбиция да изненадат съперниците и да спечелят при над 30-сет годишните. През съботния ден най-новият български тим „Левски“ Чикаго 2014 изненада домакините от „Грийн Лайт 1956“ и ги победи с 2:1. Головете за „сините“ вкараха Георги Ценов и Васил Чирпанлиев, който се беше прибрал предишната вечер от почивка в България.

07

„Сините“ се радват след гола

От създаването си тази година „Левски“ Чикаго нашумя много, особено след класирането си за финала на купата на щата и участието в „Турнира на шампионите“ на средно-западните щати в Охайо. Временното първото място в първенството на Премиер Сокър Лийг, също прави впечатление на съперниците и дори стари отбори, като „Грийн Лайт 1956“ и „Швабен 1926“ се застраховаха и направиха програмата максимално неудобна за „сините“, като веднага след мача срещу „зелено-белите“, „Левски“ Чикаго излезе срещу „Швабен 1926“. „Сините“ изглеждаха като спрели отстрани, срещу по-опитните и свежи противници, за които това беше първи мач в турнира и логично загубиха с 3:0, като това е най-голямата загуба на „Левски“ Чикаго от създаването му до момента.

09

Капитанът Александър Карабелски

Но въпреки това „сините“ имаха шансове за финала, но на другия ден стартираха със загуба 4:2 от полския тим „Търновия“, „сините“ владееха топката по-често от противника и имаха повече положения за гол, но за жалост не можаха да ги реализират. Поляците бяха разучили прекрасно силата на „Левски“ и предвидливо се бяха наредили добре в защита и разчитаха само на контраатаки. Тактиката им се оказа печеливша оползотвориявайки 100% от възможностите, които се откриха пред тях. Головете за българите вкараха Стоян Младенов и Анатоли Вътев, който се извиси и вкара с глава, след центриране на легендата Тони Тодоров. В последния си мач „сините“ излязоха срещу „Викингс“, отбор без загуба до момента и сигурен финалист. „Левски“ 2014 поведе в резултата с 1:0, след гол на Стоян Малденов. Малко по-късно след глупава грешка в защита българите си отбелязаха автогол за 1:1. След нова грешка в защита „Викингите“, поведоха с 2:1. В крайна сметка хондурасецът Едис Малдонадо изведе Димитър Стойков, който от два метра вкара изравнителния гол за крайния резултат 2:2.

10

Веселин Пандоурски чисти с глава

„Момчетата се опитаха да спечелят, но пороя развали дренажа за игрищата и техническите качества, с които имаме предимство се изравниха. Имахме много възможности за гол, но не вкарахме. Трябва да се научим от грешките си и следващия път да оползотворим възможностите които се откриват пред нас. Аз вярвам в мойте момчета и се гордея с тях.“, каза треньорът на „Левски“ Чикаго 2014 – Frank Palumbo.

Галерия снимки:
DSC_0173 DSC_0181 DSC_0273 DSC_0274 DSC_0278 DSC_0323

 

[embedvideo id=“lHQn3bA424g“ website=“youtube“]

Николай Василев, кореспондент на вестник „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.