Милена Конукова-Джонсън e на 43 години, омъжена с момченце на 4-години. В Америка живее и работи от 17-години. Завършила е Гимназия по изкуствата ”Любен Каравелов” – гр. Варна и Медицински университет ”Проф.Д-р П. Стоянов”- Варна, със специалност зъботехника. В Сан Франциско завършва магистратура „Изящни изкуства – илюстрация” в „Academy of Art University“. В момнета работи като „digital designer“ в дентална лаборатория и ръководи школата си по приложни изкуства „Smudges art”.

15134491_10211236707693460_937036731_n

Творческа обстановка в студио „Smudges Art“

– Как ви дойде идеята за създаването на студио за искуство „Smudges.art“?

– Идеята да създам тази школа ми дойде, тъй като винаги съм обичала да се занимавам с деца , защото те ме вдъхновяват с искренноста си и с наивното разбиране за света. Нямат предрасъдаци като възрастните хора.
– Как избрахте името и как звучи на български език?
– Много мислих за името на школата си. Исках да е по-нестандартно, но всъщото време детско и забавно и тъй като много често детските рисунки в очите на възрастните изглеждат като някаква драсканица, реших да е „Smudges”. Преведоно буквално на български означава „зацапвания”.
– Какви класове предлагате и за какви възрастови групи?
– Предлагам два класа за сега. Първият е 5 год. – 7 год. – експериментиране със всякъкъв вид моливи, бои и колажи, а втория е 7 год. – 10 год. – рисуване с акварел, микс медия и рисуване на керамика, но имам идея да направя и трети от 10 год. – 13 год. за рисуване на анимационни герои и комикси.
– Какви качества развива изобразителното изкуство у децата?
– Развива нравствените, естетическите и интелектуалните възможности и качества на децата. Подобрява концентрацията, усъвършенстват фината си моторика, развиват паметта и въображението си. Научават се да забелязват и най-малкия детайл. Напоследък много психолози използват рисуването за релаксация, за терапия от стреса и забързания начин на живот. Изкуството дава възможност на децата да се изразяват по свой собствен и уникален стил и най-вече да се забавляват.
– Къде може да ви намерят за да се запишат за класовете, които предлагате?
– Най-лесният начин да ни намерят желаещите и да си направят първи впечатления за нас е на нашия сайт – www.smudgesartstudio.com. Също така в социалната мрежа Фейсбук на страницата ни „Smudges Art“. Адреса ни е: 703 Narge Road Roselle Il 60172, номера на които може да ни потърсят е: 9258907037.

09

Творческа обстановка в студио „Smudges Art“

– Какво ви дава рисуването?
– За мен рисуването е страст, удоволствие и свобода. Чрез него изразявам себе си. Когато рисувам или съм с децата в студиото, като че ли времето спира и се пренасям в някакво друго измерение. Изкуството е моята терапия.
– С коя техника обичате да работите?
– В момента работя най-вече (digital art) дигитално рисуване и рисуване на картини върху коприна.
– За какво мечтае един художник?
– Един художник мечтае, творбите му да вдъхновяват неговата аудитория.
– Творчеството на кои велики художници ви впечатлява най-много и защо?
– Един от любимите ми световно известни художници е Васил Димитров – Майстора с който се гордея. Винаги съм се възхищавала от красотата с която представя българите, българския бит и природа ни. Другия ми любим художник е Ван Гог. Оригиналността му и интересната му техника на нанасяне на четката винаги са ме вдъхновявали.
– Труд или талант е по-важен в рисуването?
– Формулата за да станеш добър художник според мен е малко талант, много труд, страст и доза нестандартно мислене.
– Как ще нарисуваш картината на живота си в момента?
– Картината на живота ми, която бих нарисувала в момента е абстрактна с топли цветове и малко зелено, която ми напомня за моето семейство и близките ми хора.

Галерия картини:
02
Микс медия , колаж и акрилни бои
03
Aкварелни бои
04
Колаж от отпадъчни материали

07

Рисунка с цветен пясък
05
Рисуване на коприна
06
Рисуване на анимационни герои с моливи
08
Апликация и рисуване с моливи и фулмастери
В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.